Magazin

7 locuri de pe corp pe care NU ai voie sa pui mainile murdare

Publicat: 10 iun. 2015
1
Igiena este o chestiune de educatie si este printre primele subiecte pe care orice parinte le deschide fata de copilul sau. Un alt aspect, care tine si de igiena dar mai ales de sanatate si de evitarea contactarii unor boli greu de tratat, este cel legat de cele mai sensibile locuri ale corpului si cele mai vulnerabile in fata impuritatilor sau microbilor. Astfel, sunt cateva locuri de pe corpul nostru extrem de sensibile la microbi. De aceea, acestea nu trebuie niciodata atinse cu mana fara sa o spalam. Cercetarile au demonstrat ca mainile joaca cel mai important rol in transmiterea microbilor. Chiar si dupa ce va spalati, mainile si degetele se contamineaza repede din mediul inconjurator. Iata care sunt cele 7 locuri de pe corp considerate extrem de sensibile si pe care nu trebuie sa puneti mana fara ca aceasta sa fie bine spalata:
 
1. Interiorul urechii
Nu trebuie sa atingi cu nimic interiorul urechii, mai ales cu degetele. Daca nu respecti aceasta cerinta a medicilor, pielea fina a canalului urechii poate fi usor afectata.
2. Fata
Poti sa iti atingi fata pentru a te spala sau a aplica o crema. In alte cazuri, acest lucru este interzis, mai ales ca degetele contin anumite uleiuri, pe langa microbi, care intra in porii fetei.
3. Fundul
Fundul are o serie de bacterii care pot provoca boli extrem de grave
4. Ochii
Sunt foarte sensibili la atingere si se pot usor infecta. De aceea, evitati orice contact cu mainile, mai ales daca nu va spalati inainte.
 
5. Gura
Un studiu recent a demonstrata ca o persoana duce mana la gura de 23,6 ori pe ora mai ales atunci cand se plictiseste la munca. Dar, situatia e grava si in cazul celor care lucreaza din greu. Ei duc mana la gura de 6,3 ori intr-o ora, aceasta e media. Conform medicilor, intre un sfert si o treime din germeni se transmit de la degete la gura.
6. Interiorul nasului
Scarpinatul in nas nu e doar un obicei urat, ci si neigienic. Multi microbi se transmit in acest fel
7. Pielea de sub unghii
Sub unghii se gasesc multe bacterii daunatoare. De aceea, unghiile trebuie sa fie cat mai scurte pentru ca astfel de germeni sa nu-si gaseasca un loc aici. Daca nu vreti unghii mici, atunci trebuie sa le curatiti cat mai des.Adauga un comentariu