Magazin

7 lucruri pe care oamenii ORGANIZATI le fac

Publicat: 03 feb. 2015
1
Cu totii avem un prieten sau coleg care este organizat, punctual si care stie intotdeauna stie unde sa gaseasca informatiile de care are nevoie in domeniul sau de activitate. Vestea buna e ca oamenii nu se nasc organizati, ci devin in timp, in urma folosirii unor metode pe care le transforma in obiceiuri, potrivit unui articol scris de Fast Company. Iata sapte lucruri pe care oamenii organizati le fac:
1. Cauta instrumente
De la cronometre de bucatarie care ii ajuta sa vizualizeze trecerea timpului, la aplicatii pentru smartphone, precum memento-urile, care le reamintesc sarcinile pentru ziua sau saptamana respectiva.
2. Stabilesc prioritati
Persoanele organizate stiu care le sunt obiectivele si cat timp au la dispozitie pentru a le indeplini. Astfel ca aleg ceea ce este mai important si se apuca de lucru, fara a se pierde in detalii.

Citeste si: Ce efecte au copiii asupra productivitatii la munca

3. Sunt constanti
Constanta este regula de aur a organizarii. Cu cat sunt mai putine lucruri de organizat, cu atat mai repede vor fi rezolvate task-urile.
4. Aleg solutii simple
Oamenii organizati folosesc sisteme simple de a-si tine ordine in lucruri. De exemplu, pot avea pe birou un cos in care pastreaza facturile de platit sau cartile pe care vor sa le citeasca.
5. Isi ”intretin” sistemele de organizare
Dupa o zi de munca, isi iau cateva minute sa-si arhiveze documentele sau sa puna la locul lor lucrurile pe care le-au folosit pe parcursul zilei.

Citeste si: Scene intime la birou dupa incheierea programului – VIDEO 18+

6. Arunca ce nu le mai trebuie
O organizare eficienta presupune actualizare permanenta. De aceea, persoanele organizate tind sa arunce notitele de la un proiect anulat sau sa depoziteze altundeva documentele pe care nu le mai folosesc si care le ocupa prea mult spatiu.
7. Anticipeaza
Atunci cand adauga activitati de rezolvat in calendar, cei organizati se gandesc ce ar mai putea face inainte sau in timpul desfasurarii sarcinii, pentru a o realiza cat mai bine.
Adauga un comentariu