Boli si tratamente

7 motive pentru aparitia durerilor de sâni

Publicat: 13 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
7 motive pentru aparitia durerilor de sâni
Durerile mamare sunt foarte frecvente și afectează aproximativ 70% dintre femei.

Durerile mamare sunt foarte frecvente și afectează aproximativ 70% dintre femei. Dar motivele aparitiei lor pot fi variate. În unele cazuri, acestea sunt simple schimbări hormonale, în timp ce în altele, ar putea fi o infecție, un traumatism sau chiar un chist. Alăptarea, lovirea în timpul antrenamentelor, menstruatia, hormonii. Sânii femeilor trec prin încercări dure de-a lungul vieții. Nu este surprinzător că durerile mamare sunt foarte frecvente și afectează aproape 70% dintre femei. Iată 7 motive pentru aparitia durerilor de sâni!

Hormoni

Vă dor sânii chiar înainte de menstruație? Puteți da vina pe hormonii estrogen, progesteron și prolactină. Deși mecanismul exact al acestor dureri ciclice nu este pe deplin clar pentru oamenii de știință, țesutul mamar este evident prea sensibil la hormoni. Pentru a vă ușura disconfortul, puteți aplica comprese calde pe piept sau purta un sutien pentru susținere.

Țesutul fibrochistic

Țesutul mamar fibrochistic este foarte frecvent și constă in chisturi microscopice și țesut cicatricial fibros. Din nou, hormonii sunt probabil responsabili de durere. Limitarea sau evitarea cofeinei este uneori eficientă.

Motiv pentru aparitia durerilor de sâni: un traumatism

Durerea toracică poate provoca mușchiul pectoral, mușchiul lateral sau coastele, după exerciții, leziuni sau un episod recent de tuse persistentă. Acest tip de durere se resimte atunci când atingeți zona afectată.

Chisturi

Chisturile sunt saci plini cu lichid. De la o anumită dimensiune, pot pune presiune pe țesutul mamar din jur, ceea ce provoacă durere. In acest caz, este important sa consultati un medic.

O dimensiune potrivită a sutienului

Ligamentele din sâni acționează pentru a le menține forma și a-i împiedica să se lase. Cu cât sânii sunt mai mari, cu atât aceste ligamente sunt mai întinse, ceea ce provoacă dureri. În acest caz, sutienul potrivit va îmbunătăți sustinerea.

Motiv pentru aparitia durerilor de sâni: o infecție

Sânii roșii, umflați și dureroși pot fi infectați. Un tratament antibiotic prescris de un medic este de obicei suficient pentru a elimina problema, dar uneori sunt necesare examinări atente pentru a vă asigura că infecția nu ascunde o altă boală.

Cancer

Durerile de sân sunt rareori legate de cancerul de sân. Doar 1% dintre femeile cu acest tip de durere vor dezvolta cancer. Dar dacă observați că durerea persistă câteva săptămâni, dacă este concentrată pe un anumit punct, dacă observați alte simptome, nu ezitați să consultați un medic.

Adauga un comentariu