Plante medicinale

7 plante medicinale impotriva alergiei la polen

Publicat: 08 apr. 2011
7

Alergia la polen, numita si polinoza poate aparea la orice varsta. Cel mai frecvent, sunt afectate persoanele cu varste cuprinse intre 20-40 de ani, dar sunt si persoane care au reactionat neplacut la polen, pentru prima data, la peste 70 de ani. Cel mai eficient mod de prevenire a polinozei este limitarea contactului cu polenul. Pe langa tratamentul medicamentos, puteti apela si la fitoterapie. Iata cateva plante medicinale care amelioreaza simptomele alergiei la polen:

1. Sunatoarea si passiflora
Pentru a atenua petele rosii care apar pe piele, dar si mancarimile puteti lua tinctura, infuzie sau tablete care contin sunatoare si floarea pasiunii. Se administreaza fie 30 de picaturi de tinctura, fie o tableta sau o cana de infuzie zilnic. Toate acestea se consuma seara, pentru ca au si un usor efect sedativ.

2. Teiul
Infuzia de tei este eficienta in astfel de cazuri. Se prepara dintr-o lingura cu planta la 250 ml de apa si se bea seara, inainte de culcare.

3. Menta
Contra mancarimilor se pot face tamponari cu tinctura de menta pe zonele afectate. Tamponari se pot face si cu infuzie din aceasta planta.

Unele fructe si legume pot agrava alergia la polen. Vezi ce trebuie sa eviti 

4. Trei-frati-patati
Trei-frati-patati este printre cele mai eficiente plante antialergice. Se folosesc frunzele, florile si tulpinile, care se prepara sub forma de infuzie sau tinctura. Infuzia se face dintr-o lingura cu planta la 250 ml de apa si se admi­nistreaza cate o cana de trei ori pe zi. Din tinctura se admi­nistreaza cate 20 de picaturi de trei ori pe zi. 

5. Coada-soricelului
La fel de eficienta este si coada soricelului, din care se prepara o infuzie. Este nevoie de o lingura cu planta si 250 ml de apa si se beau doua cani pe zi.

6. Iarba de mare
Decoctul din radacina de iarba mare ii poate ajuta pe cei afectati de polinoza. La 200 ml de apa se adauga o lingura cu radacina, se fierb 20 de minute. Se consuma cate trei-patru linguri din acest decoct pe parcursul zilei.

Adauga un comentariu