Evenimente

7 polițiști locali au depus jurămantul. Șeful Poliției Locale ar putea fi ales prin scrutin!

Publicat: 15 nov. 2011
Astăzi, în Sala de Consiliu a Primăriei Pașcani, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului a șapte angajați din Poliția Locală. Aceștia erau angajați până în momentul de față ca personal contractual. Reîncadrarea lor ca polițiști a fost posibilă deoarece noua lege a Poliției Locale prevede echivalarea acestor posturi cu funcția de polițist local.

Aceștia au jurat cu mâna pe Biblie, în fața primarului Grigore Crăciunescu, a viceprimarului Neculai Enea, a secretarului primăriei Mircea Zuzan și a administratorului public Dorin Nechifor., să apere interesele cetățenilor municipiului Pașcani

Sub îndrumarea lui Vasile Avasiloae, șeful Poliției Locale Pașcani, aceștia au depus jurământul după care au primit legitimațiile de polițist local.

Primarul Grigore Crăciunescu a dorit să le amintească polițiștilor locali de faptul că această instituție a crescut foarte mult din 2008 până în prezent, că trebuie să cunoască bine legislația, să își ducă mereu misiunile la sfârșit și mai ales, primarul le-a cerut loialitate.

Ca și noutate a fost enunțată posibilitatea ca în câțiva ani, șeful poliției locale să fie ales în tandem cu primarul.

Noile atribuții ale polițistului local, includ dreptul de a sancționa în mai multe domenii, conform legii 155/2010, prin care polițistul local are ca scop, exercitărea atribuțiilor privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, în urmatoarele domenii: ordinea și liniștea publică, precum și paza bunurilor, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afisajul stradal, protectia mediului, activitatea comerciala, evidența persoanelor, alte domenii stabilite prin lege.

Noile uniforme, ce sunt în conformitate cu legea 155/2010, au fost achiziționate din bani publici, cu o singură excepție, geaca din piele, pe care polițiștii au achiziționat-o din fonduri proprii.

”Astăzi au depus jurământul șapte polițiști locali. Aceștia, în organigrama Poliției Comunitare, aveau statutul de personal contractual, iar pe noua lege a Poliției Locale cu avizul Agenției Național a Funcționarilor Publici, au fost echivalate posturile lor cu funcția de polițist local.” a declarat Șeful Poliției Locale, Vasile Avasiloae.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit