Boli si tratamente

7 reguli pentru prevenirea hipertensiunii arteriale

Publicat: 19 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
7 reguli pentru prevenirea hipertensiunii arteriale
În absența unui tratament, hipertensiunea poate provoca accident vascular cerebral sau infarct. Dar sfaturile simple te pot ajuta să o eviți

În absența unui tratament, hipertensiunea poate provoca accident vascular cerebral sau infarct. Dar sfaturile simple te pot ajuta să o eviți. Numărul persoanelor cu tensiune arterială crescută din întreaga lume s-a dublat în ultimii 40 de ani, la peste un miliard de persoane, potrivit unui studiu din 2016 publicat în revista medicală britanică The Lancet. Cauza: o dietă proastă, dar și tutunul sau alcoolul. Iata 7 reguli pentru prevenirea hipertensiunii arteriale!

Tensiunea normală nu trebuie să depășească 14,9. Sub stres sau în timpul efortului fizic, tensiunea crește temporar. Dar la persoanele cu tensiune arterială crescută, tensiunea arterială rămâne ridicată tot timpul, chiar și în repaus.

În general, persoanele de peste 65 de ani sunt cele mai afectate de aceasta boală. Cu toate acestea, hipertensiunea poate apărea în orice moment al vieții. În ciuda factorilor nemodificabili, cum ar fi vârsta, sexul și ereditatea, este posibil să vă protejați prin unele reguli de igienă a vieții.

7 reguli pentru prevenirea hipertensiunii arteriale

Regula nr. 1: Limitați aportul de sare din dietă

Prea multă sare crește tensiunea arterială la unii oameni. Deci, pentru a vă controla aportul, evitați felurile de mâncare gătite care conțin adesea multă sare. Dacă beți cantități mari de apă minerală, alegeți-le pe cele care conțin mai puțin de 150 mg sodiu pe litru.

Regula nr. 2: Urmăriți-vă greutatea

A fi supraponderal este unul dintre factorii agravanți ai hipertensiunii arteriale. Atenție, tinerii sunt din ce în ce mai afectați de obezitate în țările industrializate. Prin urmare, sunt afectați mai frecvent de patologie, de unde și nevoia de a vă cunoaște indicele de masă corporală, IMC, care vă va permite să știți rapid dacă greutatea este în concordanță cu înălțimea.

Regula nr. 3: Urmăriți-vă nivelul colesterolului

Excesul de colesterol este foarte rău pentru sănătate în general și joacă un rol în hipertensiune, deoarece slăbește arterele. În acest caz, se recomandă adoptarea unei diete sărace în grăsimi favorizând fructele și legumele. Consumul de carne roșie, care poartă „colesterol rău”, ar trebui, de asemenea, redus în favoarea peștelui, care asigură „colesterol bun”.

Regula nr. 4: reduceți consumul de alcool

Consumul crescut de alcool este puternic corelat cu creșterea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac crescut. Consumul a 2 pahare de alcool pe zi este o limită care nu trebuie depășită, altfel ar putea afecta inima și ficatul.

Regula nr. 5: Opriți fumatul

Fumatul este rău și pentru sistemul cardiovascular. Nicotina favorizează arterioscleroza: prin urmare, crește îmbătrânirea arterelor. Un alt motiv bun pentru a nu continua sa fumati.

Regula nr. 6: Faceți sport

La fel ca în multe alte boli, exercițiile fizice ajută la prevenirea acesteia. În fiecare zi, mersul pe jos de 30 de minute pe zi este o modalitate foarte bună de a fi în forma. În ceea ce privește sportul, este preferată rezistența: jogging, înot, ciclism, schi sau drumeții de două până la trei ori pe săptămână. Acest lucru ajută la eliminarea de grăsimi și kilograme suplimentare și protejează împotriva evenimentelor cardiovasculare. Aveți grijă, totuși, dacă sunteți cardiac, este recomandat să efectuați o electrocardiogramă înainte.

Regula nr. 7: Masurati-va tensiunea arterială

Luați-vă tensiunea arterială acasă, într-o farmacie sau la cabinetul medicului, o dată pe an. Boala este asimptomatică și poate trece cu ușurință neobservată.

Adauga un comentariu