Boli si tratamente

7 semnale ca imbatranesti prea repede

Publicat: 10 feb. 2012

Stiai ca lungimea degetului aratator iti poate indica riscul de osteoartrita sau ca marimea sutienului iti poate spune daca vei face diabet de tip 2? Iata cateva semne ca imbatranesti prea repede, potrivit dr. Oz:

1. Degetul aratator iti spune daca risti sa faci osteoporoza
Masurati-va degetul aratator pentru a verifica daca riscati sa faceti osteoporoza, recomanda femeilor dr. Oz in emisiunea sa „The Dr. OzShow”. Studiile au aratat ca daca degetul aratator este mai mic decat inelarul riscul de a face osteoartrita la genunchi este foarte ridicat. Osteoartrita este cea mai intalnita afectiune a articulatiilor, adeseori fiind asociata cu o mobilitate scazuta.

Printre cauzele declansatoare se numara un traumatism la nivelul genunchiului, obezitatea, sedentarismul sau schimbarile hormonale. Dr. Oz explica faptul ca aceste schimbari hormonale afecteaza lungimea degetelor de la maini, in special pe aceea a inelarului. De regula, barbatii au degetul aratator mai mic decat inelarul, deoarece au o cantitate mai mare de testosteron, in vreme ce femeile au cele doua degete la fel de lungi. 

2. Marimea sutienului iti spune daca vei face diabet zaharat de tip 2
Cercetarile au scos in evidenta faptul ca obezitatea creste riscul de diabet. Potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori canadieni, femeile care la varsta de 20 de ani poarta o masura mare la sutien (D) au un risc mai mare de a suferi de diabet zaharat de tip 2. 

3. Durerea din spatele genunchiului favorizeaza formarea cheagurilor 
Dr. Oz explica faptul ca in spatele genunchiului avem o vena care atunci cand se blocheaza poate cauza umflarea, senzatia de arsura si uneori, durere. Daca genunchiul sta indoit multa vreme, sangele nu va circula cum trebuie, favorizand formarea cheagurilor de sange in acea zona. Aceste cheaguri sunt periculoase pentru ca pot sa circule in sange si sa afecteze functionarea altor organe. 

4. Senzatia de gura uscata iti spune daca vei suferi de Parkinson
Senzatia de gura uscata (xerostomia) este un simptom care poate sa anunte diabet, menopauza, boli tiroidiene, Parkinson sau apnee de somn. 

5. Talia iti spune daca vei suferi de dementa
Grasimea abdominala creste riscul de boala cardiovasculara. Dar, pe langa acest risc se pare ca adultii care au intampinat o crestere a circumferintei abdominale au un risc dublu de a suferi de dementa dupa varsta de 70 de ani. 

6. Pierderea echilibrului
Simtul coordonarii miscarilor si al echilibrului se poate altera daca ai probleme cu urechea interna, iar acest lucru poate sa conduca intimp la adevarate ravagii, marind riscul de fracturi.

7. Cutele pe lobul urechii iti spun daca vei avea probleme cu inima
Daca ridurile sunt un semnal limpede ca pielea ta iti pierde elasticitatea si ca imbatraneste, ce spui despre ridurile/cutele care apar pelobul urechii? Cecetarile arata ca aceste cute pot anunta o viitoare boala de inima.loading...

Adauga un comentariu