Stiri medicale

7 semne care anunta depresia

Publicat: 10 ian. 2011
7

Este foarte important sa cunoastem primele semne ce prevestesc o depresie pentru a putea lua masuri din timp. Semnele precursoare unui episod depresiv isi fac aparitia inainte cu trei-sase saptamani. Iata care sunt:

1. Insomnia – putem vorbi mai degraba despre o trezire precoce, foarte de dimineata insotita de imposibilitatea de a mai adormi. Sau poate fi vorba si despre un somn fragmentat. 

2. Scaderea libidoului – raporturile sexuale devin anxiogene si se raresc. 

3. Lipsa de tonus – pierdere de energie, lipsa de vigoare care incearca a fi compensata prin hiperactivitate. Predepresivul vrea sa faca cat mai multe lucruri dar nu finalizeaza niciodata. Astfel ajunge sa fie predispus oboselii. 

4. Tulburarile de caracter – se manifesta prin impulsivitate si iritabilitate. Predepresivul incepe sa devina usor intolerabil. 

5. Anomaliile senzoriale – persoana are intoleranta la zgomot, fapt pentru care predespresivul ajunge sa se izoleze. Incepe sa constate ca nu se mai poate apropia de alimente, nu le mai simte din plin savoarea. 

6. Schimbarea de comportament – grupul de prieteni  este uimit de schimbarea de atitudine a predepresivului iar acesta devine anxios din acest motiv. Incepe sa se nelinisteasca de propriile reactii si usor, usor incepe sa consume alcool, ceea ce va agrava situatia. 

7. Simptome medicale – apar durerile de cap, tulburarile digestive si starea permanenta de oboseala. 

Daca va aflati in pericolul unui episod depresiv luati masuri:fie consultati un specialist, un psihoterapeut, fie va schimbati obiceiurile si incercati sa gasiti fericire in micile bucurii ale vietii.

Citeste si: 

Depresia iti poate distruge viata. Fa testul care-ti arata in ce masura esti afectat 

Depresia atarna de lungimea unei gene  

Adauga un comentariu