Magazin

7 semne de alarma ale cancerului pancreatic, se care nu trebui sa le ignori niciodata

Publicat: 05 ian. 2018
1

In fiecare an, mai mult de 50.000 de oameni sunt diagnosticati cu cancer pancreatic. Pancreasul este o glanda a sistemului digestiv care produce enzimele care ajuta la digestie. Este foarte important ca fiecare dintre noi sa stie care sunt simptomele timpuri ale acestei boli pentru a o preveni din timp. De cele mai multe ori, oamenii nu se informeaza si de aceea, acest tip de cancer este depistat foarte tarziu.
Iata cele mai frecvente simptome ale cancerului pancreatic pe care toata lumea ar trebui sa le stie si sa nu le ignore!

Diagnosticarea neasteptata a diabetului
Diabetul este o boala care se produce in momentul in care organismul nostru nu produce suficienta insulina, fapt care conduce la o insuficienta zaharoasa in sange. Daca ai fost diagnosticata recent si brusc cu diabet, acest lucru poate fi un simptom al cancerului pancreatic.

Mancarimile la nivelul mainilor si talpilor
Chiar si cea mai mica tumoare pancreatica poate bloca conducta biliara. Daca aceasta conducta este blocata, bila incepe sa creasca in organism. In momentul in care este prea multa bila in sange, apar mancarimile la nivelul mainilor si picioarelor. Deci, este mai bine sa consulti un medic pentru a scapa de orice banuiala.

Ochii galbeni
Bila are un pigment puternic galbui care se poate vedea la nivelul ochilor in momentul in care in corpul nostru are loc o schimbare negativa. Daca ai ochii galbeni si nu stii de ce, poate fi un simptom al unei tumori la nivelul pancreasului.

Dureri abdominale
Durerile abdominale pot avea mai multe cauze. Durerile care provin de la pancreas se aseamana mult cu durerile abdominale care apar atunci cand ne este foame.

Scaune ciudate
Scaunul reprezinta unul dintre cele mai timpuri simptome care semnaleaza o problema la nivelul pancreasului. Daca scaunele tale nu au o culoare normala, ci una mai pala decat de obicei, este mai bine sa consulti un medic.

Scadere brusca in greutate
Daca observi o pierdere semnificativa in greutate fara sa iti doresti si fara sa faci ceva in acest semn, atunci acest lucru se poate datora cancerului pancreatic.

Lipsa poftei de mancare
Daca inainte avea pofta de ciocolata la ore tarzii sau de orice altceva si dintr-o data aceste pofte au disparut, ar trebui sa fii mai atenta. Daca pancreasul tau inceteaza sa mai produca enzimele necesare, acest lucru iti poate schimba apetitul.
Adauga un comentariu