Magazin

7 sfaturi care te ajută să dormi mai bine noaptea

Publicat: 29 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
7 sfaturi care te ajută să dormi mai bine noaptea

O odihnă bună este esențială pentru a avea o sănătate generală bună și pentru a face față zi de zi noilor provocări, cu mai multă energie. Ne petrecem aproximativ o treime din viață dormind, motiv pentru care este important să ne asigurăm că ne odihnim cât mai bine posibil. Iată 7 sfaturi pentru a dormi mai bine.

Fiți atenți la ceea ce mâncați

Nu mergeți la culcare flămând sau după ce ați consumat mese copioase. În special, evitați mesele grele cu câteva ore înainte de culcare. Disconfortul vă poate ține treaz.

Evitați cofeina și alcoolul

De asemenea, aveți grijă la nicotină, cafeină și alcool. Efectele stimulative ale nicotinei și cofeinei durează ore întregi pentru a dispărea și pot interfera cu somnul. De asemenea, deși alcoolul vă poate face să adormiți, poate întrerupe somnul mai târziu în noapte.

Menținerea unui ambient optim

Pentru acesta, păstrați camera răcoroasă, întunecată și lipsită de lumini. Expunerea la lumină pe timp de noapte v-ar putea face să adormiți mai greu. Evitați utilizarea prelungită a ecranelor emițătoare de lumină chiar înainte de culcare. Încercați să trageți draperiile pentru ca lumina exterioară să nu perturbe somnul. Utilizați dopuri de urechi, un ventilator sau alte dispozitive pentru a avea un mediu mai răcoros. Efectuarea unor activități înainte de culcare, cum ar fi o baie sau utilizarea tehnicilor de relaxare, poate promova un somn mai bun.

Limitați somnul pe timpul zilei

Odihna de după-amiază poate afecta calitatea somnului nocturn. De aceea, recomandat este să evitați micile sieste din timpul zilei. Dacă adormiți, este bine să nu dormiți mai mult de o oră.

Efectuare de exerciții fizice

Acest obicei generează relaxare musculară și poate conduce la instalarea mai rapidă a stării de somnolență. Cu toate acestea, evitați activitațile fizice efectuate chiar înainte de culcare.
Petrecerea timpului în aer liber în fiecare zi ar putea ajuta, de asemenea. Ba chiar și micile plimbări pe jos sunt utile pentru o un somn mai bun.

Controlați nivelul de stres

Deși pare greu de făcut, puteți alege citirea unei cărți sau orice altă activitate care vă binedispune și relaxează.

Schimbarea saltelei

Salteaua joacă un rol important în obținerea unui somn odihnitor. Optați pentru o saltea de calitate, deoarece cu ajutorul acesteia, veți avea o odihnă mai bună.Managementul stresului ar putea ajuta pentru a avea o odihnă optimă. Începeți cu elementele de bază, cum ar fi organizarea, stabilirea priorităților și delegarea sarcinilor. Meditația poate, de asemenea, să ajute.

Adauga un comentariu