Diverse

7 trucuri care te vor ajuta sa recunosti alimentele vechi de la raft

Publicat: 07 iun. 2019
2

Ambalaje frumoase, reclame atragatoare, vanzatori prietenosi – totul in supermarket e menit sa ne atraga atentia si sa ne faca sa cumparam cat mai mult posibil. Totusi, nu ar trebui sa iei chiar totul de-a gata, deoarece chiar si cele mai delicioase alimente pot fi periculoase. Iata cum poti deosebi produsele bune de cele mai putin bune:

1. Carnea
Atunci cand alegi carne, e foarte important sa fii atenta la culoare. Carnea de vita buna ar trebui sa fie rosie. La fel si cea de miel. Carnea de porc ar trebui sa fie usor rozalie. Atingand carnea poti sa iti dai seama daca e proaspata. Ar trebui sa refuzi sa o cumperi daca e umeda, lipicioasa sau are mucus.

2. Carnea tocata
Culoarea carnii tocate variaza de la rosu la roz deschis. Daca e gri inseamna ca era veche pe cantar, iar petele negre sugereaza ca a fost deteriorata in timpul pregatirii. Inainte sa o cumperi, asigura-te ca din carne iese o zeama de un rosu deschis, asta inseamna ca sigur e proaspata.

3. Carnea de pui
Chiar si puiul de culoarea potrivita (roz) poate fi periculos pentru sanatate. Pentru a te asigura ca e proaspat, atinge puiul – acesta ar trebui sa fie uscat si curat. Daca e lipicios inseamna ca puiul a fost bolnav si tratat cu antibiotic. Daca pasarea era prea batrana, pielea va fi uleioasa, galbena.

4. Produse din carne procesate
Uneori, poti sa gasesti in magazine carnati care arata de parca at fi fost presarata faina pe ei. Acest lucru nu e periculos, pentru ca pot fi curatati. Important e sa nu ii cumperi daca suprafata lor este si lipicioasa.

5. Laptele
Daca laptele este vandut intr-un recipient de sticla, atunci calitatea sa poate fi determinata chiar inainte de cumparare. Laptele ar trebui sa fie gros, de un alb pur. Daca are o oarecare nuanta albastruie, atunci a fost, cu siguranta, diluat cu apa. Poti, de asemenea, sa verifici calitatea laptelui punand o picatura pe o suprafata plata. Daca laptele este natural, gras si nediluat, picatura nu isi va schimba forma si nu se va imprastia.

6. Legumele si fructele congelate
In primul rand ar trebui sa verifici temperatura frigiderului din magazine – daca se dovedeste ca e mai mica de -18 grade, atunci cel mai bine ar fi sa nu cumperi produsul. Verifica daca produsele au fost decongelate in timpul transportului – ar trebui sa iti dai seama de asta doar uitandu-te la ambalaj. Daca observi urme de gheata sau umflaturi, cauta alt pachet.

7. Ouale
Ca sa nu te inseli in alegerea oualor, adu unul dintre ele la o sursa de lumina si priveste-l cu atentie. Daca se zaresc pete intunecate in interior, oul nu este potrivit pentru consum. Scutura oul pentru a vedea cat e de proaspat. Daca auzi un sunet ca de apa chioara, oul nu este bun si nu ar trebui sa il mananci. Ouale proaspete nu ar trebui sa faca niciun zgomot.

Adauga un comentariu