Local

715 de persoane au murit din cauza noului coronavirus, de la debutul pandemiei, la Iași

Publicat: 07 apr. 2021
monitor de monitorizare a bătăii inimii
Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost externate 51 de persoane

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 07 aprilie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 39628 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 140 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore, la nivelul judetului Iasi au fost efectuate 1037 teste.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost externate 51 persoane.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 715.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 168 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 130 realizate de DSP Iași, 21 de SAJ Iași și 17 de Dacomed Iași.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 150346 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 87518 au fost vaccinate cu doza I si 62828 cu doza II. Pe data de 27 martie 2021 au fost vaccinate 1857 de persoane. Mentionam ca 429 de persoane au primit doza I și 1428 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 282 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 07 aprilie 2021, sunt ocupate 453 de paturi din care 66 sunt paturi ATI.

Focar Covid-19 în județul Iași

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în Judeţul Iaşi:

SPITAL CLINIC DE URGENȚĂ ”PROF. N. OBLU” IAȘI – la ultima testare s-au mai confirmat 10 pacienţi si 2 asistenţi medicali.

În cazul acestui focar, initial au fost confirmaţi pozitiv 5 pacienți.

Măsuri:

S-au confirmat pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 încă 12 persoane, 10 pacienţi si 2 asistenţi medicali. Aceștia au fost izolați în sector COVID iar asistenții medicali au fost izolați la domiciliu. S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

 • 9 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 8 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie (suplimentare cu un pat)
 • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
 • 5 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
 • 6 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
 • 19 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 13 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă mai este liber 1 pat ATI:

 • 1 pat ATI la Spitalul CF Iasi

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 129 de paturi:

 • 8 paturi la Spitalul de Boli Infecţioase
 • 3 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău
 • 20 paturi la Spitalul de Recuperare
 • 38 paturi la Spitalul C.F Iaşi,
 • 13 paturi la Spitalul Militar
 • 47 paturi la Spitalul CF Paşcani

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate paturile ATI.

9 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt  ocupate 2 paturi ATI.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi,               07 aprilie 2021, un număr de 2308 de persoane se află în izolare, iar 1468 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 39787 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 40487 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat

Conform Hotărârii nr. 21 din 02 aprilie 2021, măsurile de carantina intra în vigoare pentru persoanele care sosesc în România din Muntenegru, Andorra, Cehia, Luxemburg, San Marino, Slovenia, Serbia, Suedia, Olanda, Cipru, Slovacia, Estonia, Monaco, Austria, Italia, Polonia, Africa de Sud, Aruba, Franta, Brazilia, Liban, Malta, Bahrain, Chile, Belgia, Uruguay, Macedonia de Nord, Kuweit, Republica Moldova, Ungaria, Palestina, Iordania, Seychelles, Kosovo, Bulgaria, Paraguay, Teritoriul Insulelor Wallis si Futuna, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Bosnia and Herzegovina, Letonia și Curacao.

Lista actualizată poate fi consultată pe pagina de internet a Institutului Naţional de Sănătate Publică, la link-ul www.cnscbt.ro.  

Adauga un comentariu