Local

757 de persoane au fost răpuse de Covid-19, la Iași. Șase pacienți infectați cu noul coronavirus au murit, în ultimele 24 de ore

Publicat: 13 apr. 2021
monitor de monitorizare a bătăii inimii
Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost externate 22 persoane

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 13 aprilie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 40347 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 94 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore, la nivelul judetului Iasi au fost efectuate 1253 teste.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost externate 66 persoane.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 757.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile au realizat 41 de recoltări la domiciliu, după cum urmează: 36 realizate de DSP Iași și 5 de SAJ Iași.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 161346 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 91146 au fost vaccinate cu doza I și 70200 cu doza II. Pe data de 12 aprilie 2021 au fost vaccinate 1967 de persoane. Mentionam ca 1151 de persoane au primit doza I și 816 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 286 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 13 aprilie 2021, sunt ocupate 439 de paturi din care 72 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

 • 9 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 10 paturi ATI la Unitatea Mobila – Spitalul de Boli Infecţioase
 • 8 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
 • 5 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
 • 7 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
 • 17 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 10 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 7 paturi ATI:

 • 2 paturi ATI la Unitatea Mobila – Spitalul de Boli Infecţioase
 • 2 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 3 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 159 de paturi:

 • 32 paturi la Spitalul de Boli Infecţioase
 • 9 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 2 paturi la Spitalul Orasenesc Harlau
 • 10 paturi la Spitalul de Recuperare
 • 44 paturi la Spitalul C.F Iaşi
 • 17 paturi la Spitalul Militar
 • 45 paturi la Spitalul CF Paşcani

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 2 paturi ATI.

6 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 2 paturi ATI.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 3 paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 2 paturi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 13 aprilie 2021, un număr de 1983 de persoane se află în izolare, iar 1299 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 40568 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 41267 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat

Conform Hotărârii nr. 22 din 08 aprilie 2021, măsurile de carantina intra în vigoare pentru persoanele care sosesc în România din Muntenegru, Andorra, Cehia, San Marino, Slovenia, Serbia, Suedia, Olanda, Cipru, Estonia, Austria, Italia, Polonia, Aruba, Franta, Liban, Bahrain, Chile, Belgia, Uruguay, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Ungaria, Palestina, Iordania, Seychelles, Kosovo, Teritoriul Insulelor Wallis si Futuna, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Bosnia and Herzegovina, Letonia, Bulgaria, Curacao, Bermuda, Isle of Man, Turcia și Croația.

Lista actualizată poate fi consultată pe pagina de internet a Institutului Naţional de Sănătate Publică, la link-ul www.cnscbt.ro.  

Adauga un comentariu