Local

777, numarul diavolului in 2010 – FOTO

Publicat: 30 dec. 2010

@ Statisticile Inspectoratului de Politie Judetean Iasi arata ca numarul victimelor accidentelor rutiere din 2010 este 777 @ Peste 56 ieseni si-au pierdut viata dupa ce au fost implicati in accidente rutiere @ Cele mai multe accidente rutiere au avut loc pe drumul ce leaga Iasul de Targu Frumos @ Majoritatea victimelor sunt pietoni care au traversat neregulamentar strada

Bilant tragic al soselelor din judetul Iasi. In acest an, peste 56 ieseni au murit din cauza accidentelor rutiere. Altii 320 au fost raniti grav si au ramas cu sechele sau disfunctionalitati. Statisticile Inspectoratului de Politie Judetean Iasi arata ca numarul victimelor accidentelor rutiere din 2010 este 777. Oamenii legii au constatat ca majoritatea accidentelor rutiere din acest an s-au produs din cauza neacordarii prioritatii la trecerile de pietoni sau din cauza neatentiei pietonilor. Aproximativ 60 la suta dintre victimele accidentelor rutiere sunt pietoni. Majoritatea au traversat neregulamentar prin zone nemarcate pietonal sau pe culoarea rosie a semaforului.
In ultima saptamana a acestui an sase ieseni au fost accidentati grav dupa ce au traversat strada in fuga, pe culoarea rosie a semaforului. Si in mediul rural sunt numeroase cazuri de trecere neregulamentara, majoritatea victimelor fiind copii cu varste de pana la 14 ani sau persoane in varsta. A doua cauza a producerii accidentelor rutiere cel mai des intalnita in 2010 a fost neadaptarea vitezei la conditiile de drum umed sau acoperit cu zapada. Din aceasta cauza s-au produs nu mai putin de 200 accidente cu victime.
In 2010 pe drumul ce face legatura intre municipiul Iasi si Targu Frumos au avut loc cele mai multe accidente rutiere, mai ales in dreptul localitatilor Podu Iloaiei sau Letcani.
In Letcani, in anul 2010, au avut loc si cele mai multe accidente feroviare, cauzate de fortarea trecerilor de cale ferata de catre soferii grabiti. Acestia au ignorat semnalele sonore si luminoase din dreptul barierelor. Cu toate acestea, situatia accidentelor rutiere cu victime omenesti se prezinta mai bine fata de anul 2009, cand au fost inregistrate 1.046 victime, din care 92 morti si 350 raniti grav.

Comentarii
Adauga un comentariu