Diete si regimuri

8 leacuri batranesti pentru ameliorarea durerii pancreatice

Publicat: 03 mart. 2021
pancreas
Includeți cel puțin o ceașcă de afine proaspete în dieta zilnică pentru a vă menține pancreasul sănătos.

Pancreatita necesită asistență medicală imediată. Tratamentul necesită de obicei lichide intravenoase, antibiotice și analgezice. Cu toate acestea, puteți încerca remedii naturale, împreună cu tratamentul medical, pentru a ameliora durerea și disconfortul asociat cu această afecțiune.

Iată 8 leacuri batranesti pentru ameliorarea durerii pancreatice!

1. Aplicați o compresă caldă

Caldura este un tratament rapid și eficient pentru durerile abdominale superioare cauzate de pancreatită. Căldura ajută la relaxarea mușchilor abdominali, reducând durerea. Este utila în ameliorarea inflamației.

Pregătiți o sticlă de apă fierbinte sau o compresa si așezați-o pe zona dureroasă timp de 5-10 minute. Repetați după cum este necesar. Bucurându-vă de o baie sau duș fierbinte timp de 15 până la 20 de minute de două ori pe zi.

2. Bea oțet de cidru de mere

Oțetul natural de cidru de mere este bogat în proprietăți antiinflamatorii. Ajută la reducerea durerilor abdominale asociate pancreatitei. Conținutul său acid natural ajută la reducerea grosimii bilei, prevenind astfel formarea calculilor biliari (o cauză critică a pancreatitei acute). În plus, ajută la menținerea greutății ideale și a conținutului ideal de grăsime abdominală, care ajută la tratamentul pancreatitei.

Se amestecă o lingură de oțet de cidru de mere natural nerafinat într-o cană cu apă călduță. Se adaugă 1 linguriță de suc de lămâie și miere. ea această combinație de două ori pe zi.

3. Acizi grași Omega 3

Acizii grași Omega 3 sunt acizi grași polinesaturați (PUFA) care sunt esențiali pentru corpul uman, dar care nu pot fi sintetizați. Acestia sunt implicati în diferite căi metabolice din corpul uman. Acizii grași Omega 3 au proprietăți antiinflamatorii și ajută la reducerea inflamației și a durerii cauzate de pancreatită. Un studiu sugerează că, prin creșterea conținutului de țesut al acizilor grași polinesaturați Omega 3, poate exista o scădere a infecțiilor sistemice în pancreatita acută și a fibrozei țesuturilor în pancreatita cronică.

Potrivit unei meta-analize din 2015 publicată în Nutrients, suplimentele de grăsimi omega-3 reduc riscul de mortalitate și complicații infecțioase, precum și durata șederii în spital a pacienților cu pancreatită.

Pentru a include acizi grași omega-3 în dieta, consumați soia, semințe de in, nuci, canola, spanac, creveți, scoici și pești grași precum somonul, păstrăvul și tonul. De asemenea, puteți lua în considerare administrarea suplimentelor în consultare cu medicul dumneavoastră.

4. Savurați ceai de ghimbir

Ghimbirul ajută la reducerea inflamației pancreasului și la ameliorarea durerii prin proprietățile sale antiinflamatoare și antioxidante.

Un studiu din 2013 publicat în Journal of Preventive Medicine a constatat efectele antioxidante și antiinflamatorii ale ghimbirului.

Au fost identificate cazuri severe de pancreatită cu cancer pancreatic. Un studiu publicat în Research and Practice of Gastroenterology (2015) a demonstrat că ghimbirul și componentele sale sunt eficiente împotriva cancerului pancreatic.

Beți ceai fierbinte de ghimbir pentru ameliorarea durerii. Pentru a face ceai de ghimbir, curățați un centimetru și jumătate de rădăcină de ghimbir. Puneți feliile într-un pahar de apă fierbinte. Se acoperă și se lasă la infuzat 10 minute. Se scurge, se adaugă miere dacă se dorește și se bea călduță. De asemenea, puteți mesteca felii de ghimbir. De asemenea, puteți bea ghimbir pentru ameliorarea durerii.

5. Încercați acupunctura

Acupunctura este un mod sigur și eficient de a ameliora disconfortul și durerea. Utilizată de mii de ani pentru a trata o varietate de boli fizice și mentale, acupunctura poate fi utilizată pentru ameliorarea durerii asociate pancreatitei.

Acupunctura este un tip de procedură care implică stimularea punctelor anatomice ale corpului folosind diverse tehnici. Ace minerale subțiri, solide, pătrund în piele și sunt prelucrate manual sau prin stimulare electrică.

Un studiu din 2017 publicat în Pancreas a analizat efectul analgezic al acupuncturii asupra durerii pancreatice. Deoarece rezultatul a durat doar puțin timp, sunt necesare studii suplimentare pentru a valida efectul acupuncturii asupra durerii viscerale.

Un alt studiu realizat în 2018 și publicat în Trials a arătat eficacitatea electroacupuncturii în ameliorarea durerii la pacienții cu pancreatită acută.

Consultarea unui medic este esențială înainte de a fi supus tratamentului cu acupunctură.

6. Consumul de turmeric

Proprietățile turmericului ajută la combaterea multor tipuri de cancer, inclusiv a cancerului pancreatic. Proprietățile antiinflamatorii ale turmericului pot fi atribuite componentei esențiale, curcumina.

Un studiu din 2011 publicat în Indian Journal of Medical Research sugerează că curcumina poate reduce deteriorarea țesutului pancreatic și a altor organe prin inhibarea eliberării unui marker inflamator.

Un alt studiu publicat în Pain Medicine (2016) sugerează că suplimentarea cu curcumină poate fi o strategie sigură și eficientă pentru ameliorarea durerii asociate cu această afecțiune. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a determina eficacitatea și siguranța pe termen lung a acestor suplimente.

Se fierbe 1 linguriță de pudră de curcuma într-un pahar de lapte sau 2 pahare de apă. Se bea acest lucru de două ori pe zi. De asemenea, puteți lua 400 de miligrame de suplimente de curcumină de până la trei ori pe zi sau la fiecare masă. Consultați întotdeauna medicul înainte de a lua orice supliment. Evitați dozele mari de curcumă în timpul sarcinii, deoarece vă poate pune în pericol sarcina. Folosiți curcuma cu precauție dacă aveți diabet, calculi biliari, tulburări de sângerare etc.

7. Include afine în dieta

Proprietățile antiinflamatorii ale afinelor le fac o modalitate bună de a trata durerea pancreatitei. Reduce chiar leziunile vasculare ale pancreasului cauzate de diabet.

Afinele sunt bogate în antioxidanți care protejează pancreasul de stresul oxidativ din cauza deteriorării radicalilor liberi. Aceste fructe de padure pot reduce riscul de boli grave, cum ar fi cancerul pancreatic.

Potrivit Institutului American de Cercetare a Cancerului, afinele conțin un număr mare de fitochimicale, în special antocianine, care ajută la inhibarea creșterii tumorii și pot reduce inflamația.

Includeți cel puțin o ceașcă de afine proaspete în dieta zilnică pentru a vă menține pancreasul sănătos.

8. Ciuperci Reishi

Ciupercile Reishi conțin compuși antiinflamatori puternici care pot reduce inflamația în și în jurul pancreasului. Acest lucru, la rândul său, reduce riscul de pancreatită. De asemenea, este bogat în fitochimie, care previn deteriorarea radicală a organismului și astfel reduc riscul multor tipuri de cancer, inclusiv cancerul pancreatic.

Un studiu publicat în 2014 a identificat ca ciuperca este o sursă potențială de compuși antiinflamatori în aplicații medicale.

Un alt studiu din 2016 la șoareci arată utilizarea potențială a acestei ciuperci ca posibil tratament pentru pancreatita cronică.

Consumați această ciupercă ca produs uscat sau extras. Este ușor disponibil pe piață sub formă lichidă, capsulă sau sub formă de pulbere.

Luați 150 de miligrame de ciuperci reishi de două ori pe zi pentru a ameliora inflamația și a vă stimula sistemul imunitar.

Adauga un comentariu