Magazin

8 lucruri bizare pe care nu le stiai despre prezervative

Publicat: 20 feb. 2014
1

Iata 8 lucruri bizare pe care probabil nu le stiai despre prezervative:

1. Cel mai vechi prezervativ care a rezistat pana in ziua de azi dateaza din 1640 si este expus la un muzeu din Austria. Acest prezervativ elvetian este facut dintr-un intestin de porc si se spune ca a fost inmuiat in lapte inainte de a fi folosit, pentru a fi steril. Alte prezervative erau facute din foi de matase imbibate in ulei, vezici animale, carapace de broasca testoasa, piele de peste si din coarne de animale.

2. In secolul al 19-lea, armata germana a fost prima institutie care a recomandat folosirea prezervativelor, iar in Primul Razboi Mondial, Statele Unite si Marea Britanie au fost singurele tari ce nu le-au furnizat soldatilor sai prezervative. Pana la incheierea razboiului, fusesera inregistrate aproape 400.000 cazuri de sifilis si gonoree in armata SUA. Realizand ca razboiul nu ucide poftele carnale, ei si-au schimbat atitudinea in urmatorul razboi.

Citeste si: Stii cu adevarat sa folosesti un prezervativ? Stii ce efecte poate avea asupra florei vaginale?

3. Un prezervativ poate sa retina aproape 4 litri de lichid, asa ca nu iti fa griji ca ar putea da pe dinafara.

4. In secolul al 15-lea, prezervativele glandulare, care se aplicau doar pe varful penisului, erau la moda. Pana in secolul al 16-lea, prezervativele au inceput sa fie facute din panza si aveau, deseori, o panglica cusuta pe partea deschisa ce era legata in jurul penisului. Evident, organele genitale masculine din perioada Renasterii aratau ca niste cadouri impachetate in panza.

5. Cuvantul danez pentru metoda contraceptiva este Svangerskabsforebyggendemiddel.

6. Tara in care prezervativele sunt cele mai scumpe este Irlanda, unde o cutie costa 18 dolari. Cel mai ieftine sunt in China.

Citeste si: Cea mai mare greseala cand facem sex

7. Cel mai vechi desen in care se arata un barbat folosind un prezervativ dateaza de acum 12.000-15.000 de ani in urma si se gaseste pictat pe peretele unei pesteri din Franta, numita Grotte des Combarrelles.

8. Nu exista niciun motiv medical pentru care o persoana sa nu poata folosi un prezervativ. Avand in vedere ca acestea sunt facute astazi din latex, poliuretan, piele de miel si poliizopren, exista ceva potrivit, indiferent de cat de sensibil este penisul.
sursa: fabuloase.ro

Adauga un comentariu