Calatorii

8 orase in care Carnavalul este la putere!

Publicat: 22 feb. 2012

Desi Brazilia este liderul incontestabil al dansului si bunei dispozitii, nu este singura tara in care se organizeaza Carnavale faimoase. Aflati care sunt cele 8 tari care organizeaza astfel de festivitati atragand turisti din toate colturile lumii.

1. Rio de Janeiro, Brazilia

Cand vine vorba de carnaval, nici un oras din lume nu atrage atentia mai mult decat Rio de Janeiro, unde distractia incepe in primele luni ale anului. Elementul care atrage turistii in numar mare este parada scolilor de samba.

2. Venetia, Italia
In perioada Carnavalului, Venetia primeste cel mai mare numar de turisti, atrasi in principal de traditia istorica care dateaza din secolul XII-lea si a avut zilele de glorie in secolul al XVIII-lea. In perioada carnavalului, Venetia, cunoscuta sub numele de Regina Adriaticii, beneficiaza de festivitati mascate ce se intind pe toate strazile.

3. New Orleans, Statele Unite
In capitala mondiala a jazz-ului se intampla cel mai faimos carnaval din Statele Unite: Mardi Gras. Si daca aveati impresia ca doar in Brazilia veti vedea goliciune la carnaval, atunci trebuie neaparat sa dati o tura la Mardi Gras.

4. Köln, Germania
Germanii incep sa se pregateasca de carnaval cu mult inaintea brazilienilor. La Köln, festivitatile incep deja din noiembrie – mai exact la ora 11:11 pe 11 noiembrie (a 11-a luna din an) si se prelungesc pana de Miercurea Cenusie. Sarbatorit in timpul iernii, caranavalul de la Köln marcheaza ceea ce germanii numesc „al cincilea sezon”.

5. Nissa, Franta
In orasul francez Nissa – cea mai mare statiune de pe Costa de Azur – atractiile carnavalului sunt marionetele gigantice, petrecerile stradale si celebra Bataie cu flori. Traditia Bataii cu Flori dateaza din 1876.

6. Quebec, Canada
Cel mai mare carnaval de iarna din lume, Carnavalul de la Quebec, dureaza trei saptamani. Festivalul cuprinde concerte, parade, sculpturi in zapada, cluburi de noapte si activitati sportive cum ar fi pescuitul la copca. In ciuda temperaturilor de -10 grade (care permit construirea palatelor de gheata) – mii de omenii din intreaga lume participa.

7. Barranquilla, Columbia
In orasul columbian situat la 700km de Bogota va puteti bucura de o serie de evenimente ce includ parade si dansuri pe ritmuri populare. Declarat de UNESCO ca fiind parte a patrimoniului oral si imaterial al umanitatii, evenimentul are punctul culminant in sambata dinaintea Postului Mare, cu Bataia de Flori.

8. Basel, Elvetia
Cunoscut sub numele de Fasnacht acest carnaval incepe luni, inaintea Miercurii Cenusii si dureaza 72 de ore. Toate luminile se sting si mai multe grupuri mascate  defileaza cu lanterne prin centrul orasului acompaniati de muzica de flaut si tobe.

Sursa: unica.roloading...

Adauga un comentariu