Stiri medicale

8 sfaturi care te ajuta sa inlaturi zapada fara sa te accidentezi

Publicat: 05 ian. 2011

Inlaturarea nametilor este o activitate la care se angajeaza, de obicei, barbatii. Uneori insa, mai vedem si cate o femeie, care nu se jeneaza sa puna mana pe o lopata. Si unii, si ceilalti se pot insa rani daca nu au antrenament in asa ceva. Expertii americani in traumatologie ne ofera cateva sfaturi in acest sens.

Kara Smith, de la Centrul de fitness al Universitatii Loyola din Chicago sustine ca actiunea de curatare a zapezii cu lopata echivaleaza cu ridicarile rapide de greutati mari la sala. Asa ca, fiind vorba despre fitness curat, este necesara o incalzire de 5-10 minute inainte de orice miscare cu lopata

1. Incalzirea poate consta in miscari de brate combinate cu o plimbare in pas alert.
2. Medicii interzic cu desavarsire aceasta activitate persoanelor care au probleme cu spatele.
3. Purtati haine in straturi, pentru a le elimina una cate una, dupa un efort indelungat, in functie de temperatura de afara.
4. Specialistii va recomanda sa folositi o lopata usoara si mica, pentru a evita greutatile mari.
5. Pentru ca forta sa fie distribuita uniform, bratele trebuie sa stea la distanta pe coada lopetii. Apoi, forta trebuie sa vina din picioare, si nu din musculatura spatelui, genunchii trebuie usor flexati, iar pe cat posibil, zapada trebuie impinsa si nu ridicata.
6. In niciun caz nu aruncati zapada peste umar.
7. Sunt utile si pauzele dedicate exercitiilor de stretching.
8. Este importanta hidratarea pentru a rezista temperaturilor scazute. Doctorii recomanda evitarea cofeinei si nicotinei pentru ca acestea suprasolicita inima. Cat despre alcool, este de evitat pentru ca predispune la hipotermie.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit