Remedii naturiste

8 sfaturi incredibile de curățare a casei cu sare

Publicat: 29 sept. 2020
curatare cuptor
Vă recomandăm să stropiți sare pe pereții cuptorului atunci când este încă fierbinte

Când ne gândim la produse ecologice de uz casnic, ne gândim imediat la produse multifuncționale precum cristale de bicarbonat de sodiu, acid citric etc. Asadar, uneori nici nu trebuie să mergi la magazin pentru a găsi lucruri de curățat, degresat, detartrat și lustruit casa. Într-adevăr, unele produse naturale care sunt la fel de bune pentru mediu se afla deja în dulapurile voastre. Pentru întreținerea ecologică a casei, sarea poate fi foarte utilă. Descoperiți cele mai bune utilizări ale sării pentru întreținerea tuturor suprafețelor din casă!

Pentru manere de duș impecabile

Pentru a le curăța, vă recomandăm să folosiți oțet combinat cu lichid de spălat vase. Sarea poate fi utilă și în baie pentru a curăța pereții de la duș foarte murdari și îngălbeniți. Pentru a face acest lucru, mai întâi pulverizați oțet (acest lucru va permite să adere sarea), apoi aplicați pudra cu o cârpă sau burete și lăsați sa actioneze timp de aproximativ 15 minute. Frecați cu un burete și clătiți bine.

Sfaturi incredibile de curățare a casei cu sare: pentru a curăța vasele de gătit

Funcționează de minune în cazul în care puține produse de curățare de bază de uz casnic au un efect suficient de degresant! Din nou, este suficient să combinați oțet alb și sare. Frecați acest amestec pe diversele vase de gatit cu un burete, cu atentie, fără să le zgâriați. Se poate turna puțină sare și câteva picături de oțet alb si freca cu un burete moale. Veți fi uimiți de efectul combinat al sării și oțetului asupra dizolvarii grasimii, fără a zgâria suprafețele.

Pentru a scapa de mirosurile rele

La fel ca bicarbonatul de sodiu, sarea are o putere de dezodorizare foarte eficientă, care este ușor de utilizat pentru întreținerea întregii case. Este deosebit de utila pentru desfundarea conductelor si îndepărtarea oricarui miros neplăcut. De asemenea, o puteți folosi in pantofi și lăsa să acționeze peste noapte. Acest lucru va absorbi umezeala și va neutraliza mirosurile neplăcute deoarece elimină bacteriile din interior.

Sfaturi incredibile de curățare a casei cu sare: Pentru a curăța o tigaie arsă

Nu este nevoie de înălbitor pentru a curăța o oală sau cratiță foarte murdară! Pentru a recupera fundul unei caserole înnegrite, presărați un strat gros de sare pe fund. Apoi adăugați apă și lăsați să stea peste noapte. A doua zi, tot ce trebuie să faceți este să încălziți totul pe foc pentru a înmuia resturile de alimente arse. Răzuiește cu o lingură de lemn pentru a evita zgârierea!

Agent de îndepărtare a petelor

Din păcate, se spune că sarea ajută la indepartarea petelor de vin roșu. Sarea este si un excelent agent de îndepărtare a petelor atunci când vine vorba de petele de grasime. Într-adevăr, doar dacă o lași să actioneze bine (cel puțin o zi)! Apoi frecați cu săpun și clătiți înainte de spălare in masina de spalat.

Pentru degresarea fără efort a cuptorului

Cuptorul este un aparat care se poate murdări foarte repede dacă nu este întreținut în mod regulat. Pentru a facilita curățarea și întreținerea celui mai dificil de curățat aparat din casă, vă recomandăm să stropiți sare pe pereții cuptorului atunci când este încă fierbinte. Lăsați proprietățile absorbante ale sării să lucreze asupra grăsimii în timp ce cuptorul se răcește. Apoi puteți șterge murdăria cu un burete.

Sfaturi incredibile de curățare a casei cu sare: Pentru a curăța fundul unei cani pătate de ceai

Ceaiul poate tinde să păteze o cană dacă uitați să o curățați. Din fericire, puteți folosi pastă de dinți sau sare amestecată cu puțină apă pentru a curăța aceste pete.

Pentru a detartra și curăța talpa fierului de călcat

Puteți freca talpa fierului de călcat cu lămâie și apoi cu un burete înmuiat în sare. Dacă acest lucru nu este suficient, puteți înmuia un burete în apă, pe care adaugati sare și frecați talpa cu ea. Nu uitați să adăugați apă și sare în mod regulat.

Adauga un comentariu