WoW!

8 sfaturi pentru sănătatea rinichilor. Cum să eviți afecțiunile renale

Publicat: 16 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
8 sfaturi pentru sănătatea rinichilor. Cum să eviți afecțiunile renale
Rinichii ajută la eliminarea toxinelor din organism prin urină

Ficatul este organul care acumulează majoritatea toxinelor din organism. Rinichii, pe de altă parte, se asigură că eliminăm toxine prin urină. Ca să îi menţinem sănătoşi, trebuie să respectăm mai multe lucruri. Haideţi să vedem o listă cu sfaturi pentru sănătatea rinichilor.

În afară de lucrurile descrise mai jos, trebuie să ţii cont şi de vestimentaţie. Evită să porţi pantaloni cu talie joasă ori tricou care îţi lasa descoperită partea renală. Orice aer mai rece poate să-ţi facă rău.

Sfaturi pentru sănătatea rinichilor

Iată ce e bine să facem ca să nu avem probleme de sănătate.

1. Ţine sub control tensiunea arterială

De ce? Ei bine, se pare că ea este periculoasă nu doar pentru inima, ci şi pentru rinichi. Dacă mai mereu are valori ridicate, poate să deterioreze vasele de sânge din rinichi. Procesul de funcţionare e simplu. Când fluxul sanguin este mare, vasele mici de sânge din rinichi se dilată. În timp, din cauza dilatării, ele sunt slăbite. Apoi nu mai reuşesc să filtreze deşeurile şi nici să elimin lichidele în plus din organism. La rândul lui, fluidul suplimantar din vasele de sânge creşte tensiunea arterială. Aşadar, este un cerc vicios.

2. Ţine glicemia sub control

Dacă un indice glicemic mare, vasele de sânge din rinichi nu pot filtra în mod optim lichidele. Acesta e motivul pentru care diabetul duce inclusiv la insuficienţă renală. Aşadar, e bine să îţi monitorizezi glicemia în mod regulat.

3. Nu lua medicamente decât la indicaţia medicului

Unele medicamente pot face rău rinichilor, dacă sunt luate în mod constant. Spre exemplu, medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene pot să producă leziuni şi boli renale, mai ales dacă sunt luate constant.

4. Fii cât mai activ

Încearcă să faci mişcare cel puţin de trei ori pe săptămână. Mişcarea ajuta la scăderea riscului apariţiei de boli cronice renale, dar diminuează şi tensiunea arterială.

5. Mănâncă sănătos

Dacă mănânci sănătos, clar ţii sub control greutatea corporală. A mânca sănătos presupune a consuma fructe şi legume, a diminua consumul de sare şi prăjeala şi de a evita conservanţii. Dieta sănătoasă previne problemele cardiovasculare, diabetul şi nu numai. Aşadar, încearcă să renunţi la regimurile hipocalorice, precum dieta daneză, ca să slăbeşti, în favoarea obiceiurilor alimentare sănătoase.

Dacă însă deja ai fost diagnosticat cu o problemă renală, ţine cont de următoarele restricţii:

  • nu consuma mai mult de 800-1.000 mg de fosfor pe zi. Dacă depăşeşti cantitatea, poţi produce leziuni renale;
  • nu mânca mai mult de 2.000 mg de sare zilnic;
  • nu mânca mai mult de 2.000 mg de potasiu pe zi;
  • limitează consumul de proteină. De ce? Pentru ca rinichii nu au suficientă putere de a elimina deşeurile provenite din metabolizarea proteinelor.

6. Apelează la suplimente naturale

Optează pentru suplimente făcute din plante care au efect: diuretic, antimicrobian, depurativ, antiinflamator. Bea ceaiuri de: cozi de cireşe şi de vişine, coada-calului, merişor, mătase de porumb, osul-iepurelui, urzica sau pir.

7. Bea apă zilnic

Este bine să ai grijă să fii hidratat tot timpul. Consumul de apă ajuta rinichii să elimine mai repede ureea, toxinele şi sodiul. Acest lucru are legătură, implicit, cu riscul diminuat de apariţie a afecţiunilor renale cronice.

8. Renunţă la fumat

Adauga un comentariu