National

80 de persoane reclamate la Parchet de Prefectura Vaslui pentru suspiciuni de vot multiplu

Publicat: 25 nov. 2014
1

Prefectura Vaslui a sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui in legatura cu suspiciunea de vot multiplu, la alegerile prezidentiale, in doua localitati din sudul judetului, unde aproximativ 80 de persoane dintr-un sat invecinat ar fi votat, pentru a doua oara, pe listele suplimentare.

Persoanele din localitatea vasluiana Crivesti sunt suspecte de vot multiplu in primul tur al alegerilor prezidentiale din 2 noiembrie, dupa ce ar fi votat atat pe listele permanente din localitatea de domiciliu, cat si pe cele suplimentare din doua sate invecinate, respectiv Salceni si Borodesti, transmite Mediafax.

Citeste si 110 plangeri penale pentru vot multiplu si 441 de sesizari privind date eronate/false in listele

In acest sens, Prefectura Vaslui a sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui pentru a declansa cercetari penale cu privire la suspiciunea de vot multiplu.

„In baza unor informatii pe care le-am primit, exista suspiciunea ca persoane din satul Crivesti ar fi votat in doua sectii din comuna Pochidia. In acest sens, am sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui pentru a face verificari in urma carora sa se stabileasca daca persoane din listele permanente se regasesc pe listele suplimentare. Institutia Prefectului nu are competenta sa se pronunte cu privire la aceasta problema sesizata si tocmai de aceea ne-am adresat organelor de cercetare penala”, a declarat, marti, prefectul judetului Vaslui, Andrei Puica.

Citeste si MAI: 218 sesizari privind alegerile pana la ora 17.00. 90 dintre acestea nu s-au confirmat

Adauga un comentariu