National

800.000 de semnaturi impotriva casatoriilor gay

Publicat: 21 ian. 2016
1

Intr-o singura luna, „Coalitia pentru Familie”, o alianta formata din 23 de organizatii, a reusit sa adune 825.000 de semnaturi pentru sustinerea unui proiect de revizuire a Constitutiei, in sensul redefinirii casatoriei. Practic, semnatarii si-au exprimat dorinta de a fi permise doar casatoriile intre un barbat si o femeie, nu si casatoriile gay

„Pana la ora actuala am strans 825.000 de semnaturi (…) Au fost infiintate 40 de comitete judetene care practic organizeaza, coordoneaza aceasta strangere de semnaturi (…) Sub coordonarea acestora se vor afla, pana la sfarsitul celor sase luni prescrise de lege, peste 80.000 de voluntari, care vor continua sa stranga aceste semnaturi”, a anuntat, ieri, presedintele comitetului de initiativa, Mihai Gheorghiu, care este si director general adjunct la Muzeul Taranului Roman si fost secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe.

Proiectul legislativ lansat de „Coalitia pentru Familie”, in decembrie 2015, urmareste revizuirea articolului 48, alin. 1 din Constitutia Romaniei, astfel ca paragraful: „Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor” sa fie inlocuit cu: „Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”.

Revizuirea Constitutiei Romaniei poate fi facuta, potrivit art. 150, daca este sustinuta de „cel putin 500.000 de cetateni cu drept de vot”. Insa Gheorghiu a precizat ca se doreste strangerea unui numar mai mare decat cel prevazut de lege, tocmai pentru ca acestea sa devina „un semnal, o marturisire, o atentionare a tuturor factorilor politici si guvernamentali”, cu privire la necesitatea de a proteja familia. Comitetul de initiativa al Coalitiei este format din 16 membri si este multiconfesional: ortodocsi, catolici, greco-catolici, baptisti si penticostali.

Adauga un comentariu