Local

865 de persoane au decedat din cauza noului coronavirus, de la debutul pandemiei Covid-19, la Iași

Publicat: 11 mai 2021
monitor de monitorizare a bătăii inimii
Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 16 iunie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42391 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 2 cazuri în plus faţă de ziua precedentă)

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 11 mai 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 41991 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 30 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost externate 22 persoane.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 865.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore Serviciul Județean de Ambulamță Iași a realizat 6 recoltări la domiciliu.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 246864 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 148809 au fost vaccinate cu doza I și 98055 cu doza II. Pe data de 10 mai 2021 au fost vaccinate 4788 de persoane. Mentionam ca 2100 de persoane au primit doza I și 2688 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 352 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 11 mai 2021, sunt ocupate 156 de paturi din care 31 sunt paturi ATI.

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

 • 6 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
 • 3 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
 • 3 pat ATI la Spitalul de Recuperare
 • 2 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
 • 6 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 5 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În momentul de faţă sunt libere 26 paturi ATI:

 • 3 paturi ATI Spitalul de Boli Infecţioase
 • 2 paturi ATI la Spitalul de Recuperare
 • 5 paturi ATI la Spitalul CF Iasi
 • 13 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie
 • 3 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 377 de paturi:

 • 144 paturi la Spitalul de Boli Infecţioase
 • 31 paturi ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie
 • 11 paturi ATI la Spitalul Orasenesc Harlau
 • 18 paturi la Spitalul de Recuperare
 • 71 paturi la Spitalul C.F Iaşi
 • 7 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”
 • 22 paturi la Spitalul Militar
 • 73 paturi la Spitalul CF Paşcani

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI.

2 persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este  ocupat 1 pat ATI.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, este ocupat 1 pat ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt paturi ocupate.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 11 mai 2021, un număr de 343 de persoane se află în izolare, iar 289 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 42458 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 43053 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat

Conform Hotărârii nr. 26 din 10 mai 2021, măsurile de carantina intra în vigoare pentru persoanele care sosesc în România din Muntenegru, Andorra, Cehia, Slovenia, Serbia, Suedia, Olanda, Cipru, Estonia, Austria, Italia, Polonia, Aruba, Franta, Liban, Bahrain, Chile, Belgia, Uruguay, Macedonia de Nord, Ungaria, Palestina, Iordania, Seychelles, Kosovo, Bosnia and Herzegovina, Letonia, Bulgaria, Curacao, Bermuda, Turcia, Croația, Maldive, Capul Verde, Argentina, Puerto Rico, Lituania, Costa Rica, Mongolia, Columbia, Kuweit, Paraguay, Anguilla, Georgia, Luxemburg, Qatar, Brazilia, India, Iran, Oman, Germania, Peru, Elvetia, Ucraina, Canada, Grecia, Liechtenstein, Armenia, Emiratele Arabe Unite, Irak, Spania, Statele Unite ale Americii, Tunisia, Guyana, Azerbaidjan, Kazahstan, Bahamas, Belarus, Trinidad si Tobago, Danemarca, Nepal, Monaco, Suriname, Ecuador, Bolivia și Africa de Sud.

Lista actualizată poate fi consultată pe pagina de internet a Institutului Naţional de Sănătate Publică, la link-ul www.cnscbt.ro.  

Adauga un comentariu