Diete si regimuri

9 condimente exotice si beneficiile terapeutice

Publicat: 19 nov. 2011
7

Gustul multor preparate poate fi imbunatatit cu ajutorul condimentelor. Iata cateva condimente exotice si beneficiile terapeutice:

1. Asafoedita
Trateaza constipatia si poate fi folosita ca inlocuitor pentru ceapa sau/si usturoi.

2. Negrilica
Are un gust amar si era utilizata ca analgezic, antiinflamator sau pentru probleme ale sistemului respirator. Se foloseste mai ales la aluaturi de prajituri.

3. Chimenul indian
Trateaza afectiunile aparatului digestiv, tusea si irigatiile gatului. Are un gust asemanator celui de cimbru, da savoare pestelui si fasolei.

4. Semintele de annatto
Au un gust dulceag si piperat. Folosite adesea pe post de colorant alimentar sunt eficiente in combaterea arsurilor de stomac.

5. Cardamonul
Este apreciat pentru gustul dulce si aromat, precum si pentru proprietatile antitoxice. Se foloseste la prepararea cafelei, dar si la gatit miel sau peste.

6. Wasabi
Are gust intens si este servit cu preparate ce contin peste crud. Atunci cand esre adaugat la broccoli, proprietatile anticancerigene ale legumei devin mult mai pronuntate.

7. Mirtul
Este folosit deseori ca inlocuitor al piperului. Este recomandat persoanelor carre sufera de sinuzita.

8. Anasonul stelat
Este un condiment dulce amarui si aromat pe care europenii il folosesc in special pentru deserturi. Chinezii il puneau in ceai pentru a combate reumatismul.

9. Semintele salcamului australian
Sunt bogate in proteine si fibre, au un indice glicemic scazut, fiind recomanadte diabeticilor. Gustul pare o combinatie de ciocolata amaruie, cafea si alune. Sunt folosite in patiserie.

Adauga un comentariu