Diverse

9 lucruri pe care nu ar trebui sa le spui niciodata nimanui

Publicat: 13 iun. 2019
14

O relatie este ca o foaie de hartie: daca se deterioreaza o data, nu o vei mai putea aduce la starea in care era inainte, indiferent cat vei incerca. Asadar, este bine sa te gandesti de mai multe ori inainte de a spune un lucru. Ceva care pentru tine pare inofensiv, pentru altcineva ar putea fi o adevarata jignire. Iata 9 lucruri pe care nu ar trebui sa le spui niciodata nimanui:

  1. „Nu este treaba mea, nu sunt platit pentru asta”. Acesta este cel mai comun pretext pentru care oamenii refuza sa faca un lucru. In 99% din cazuri, seful este deranjat de acest raspuns, pentru ca ii dai de inteles ca nu iti pasa de locul tau de munca. Spre exemplu, poti raspunde diplomat: „Am o multime de lucruri de rezolvat azi. De care ar trebui sa ma ocup prima data?”
  2. „Nu am timp sa vorbesc cu tine, sunt ocupata”. Acest raspuns denota lipsa de respect fata de persoana de langa tine, iar raspunsul ideal ar fi: „Imi pare rau, am o intalnire importanta la care trebuie sa ajung. Haide sa ne auzim la telefon mai tarziu” sau „Haide sa vorbim despre asta intr-o ora, am ceva de rezolvat acum.”
  3. „Ar putea suna stupid, dar…”. Aceasta formulare anuleaza din start credibilitatea lucrurilor pe care le ai de spus.
  4. „Nu te supara, dar …”. Suna mai degraba a un avertisment pentru lucrurile neplacute pe care urmeaza sa le spui. Daca simti ca vrei sa spui acest lucru, mai degraba schimba repede subiectul.
  5. „Te-ai ingrasat!” sau „Ai slabit!”. Greutatea unei persoane poate fi un subiect sensibil. Uneori, este destul de greu pentru cineva sa accepte provocarile corpului, motiv pentru care, chiar daca vrei sa faci o gluma sau un compliment, rezuma-te la a spune „Arati grozav!”.
  6. „Arati bine pentru varsta ta”. Cu acesta propozitie nu faci decat sa ii reamintesti cuiva varsta pe care o are. Cel mai bine ar fi sa spui simplu: „Arati bine!” .
  7. „Modul in care ai actionat este caracteristic tie”. Incearca sa nu le atasezi etichete celor din jur. In loc sa spui un lucru neplacut legat de personalitatea cuiva, mai degraba spui ca te deranjeaza cand face un anumit lucru in mod repetat.
  8. „Daca m-ai iubi cu adevarat, ai face…”. Spunand acest lucru, nu faci decat sa manipulezi emotional persoana de langa tine, dar ii dai in acelasi timp de inteles ca nu iti place atitudinea pe care o are fata de tine. Poti spune in schimb: „M-as simti mai bine daca ai putea …”.
  9. „Esti prea buna pentru el, ma bucur ca i-ai dat papucii”. Chiar daca vrei sa iti incurajezi cea mai buna prietena, in urma despartirii de persoana pe care o iubeste, incearca sa nu ii rasucesti cutitul in rana. Cel mai bine este sa ii spui pur si simplu ca „Este pierderea lui”, iar astfel vei pastra discutia intr-o nota optimista si iti vei exprima compasiunea pentru ceea ce simte.
Adauga un comentariu