Boli si tratamente

9 obiceiuri care ucid neuronii și afectează sănătatea creierului

Publicat: 05 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
9 obiceiuri care ucid neuronii și afectează sănătatea creierului
Există multe activități care stimulează sănătatea creierului și mențin creierul în condiții de vârf, în ciuda trecerii timpului.

Pentru a evita deteriorarea cognitivă, este foarte important să ne stimulăm creierul zilnic, fie că citim sau jucăm jocuri mentale care ne ajută să-l punem la contributie. Tulburările care afectează sănătatea creierului sunt adesea cauzate de factori ereditari, vârstă sau rănire. Cu toate acestea, s-a demonstrat că există obiceiuri specifice care o pot provoca, deoarece ucid neuronii sau le scad activitatea. Iata 9 obiceiuri care ucid neuronii și afectează sănătatea creierului!

Sănătatea cognitivă scade în timp. Drept urmare, la vârste foarte inaintate, ne pierdem memoria și avem mai multe dificultăți în îndeplinirea sarcinilor obișnuite, care anterior erau foarte simple.

Cu toate acestea, există persoane care prezintă acest tip de problemă la o vârstă fragedă. Datorită deteriorării de care suferă din cauza practicării regulate a anumitor activități.

Deși în aproape toate cazurile efectele nu apar imediat, cu toții ar trebui să fim conștienți de faptul că pe termen lung aceste activități generează daune ireversibile.

Întrucât menținerea unei bune funcții neuronale este importantă pentru a menține o bună sănătate a creierului, vă vom împărtăși cele 9 obiceiuri nesănătoase care o pot afecta.

9 obiceiuri care ucid neuronii și afectează sănătatea creierului

1. Situații stresante

O persoană care este supusă unor situații stresante regulate tinde să aibă mai multe dificultăți de concentrare și de utilizare a abilităților cognitive. Acest lucru se datorează faptului că răspunsul corpului ucide neuronii. Și, în unele cazuri, stresul împiedică formarea de noi neuroni în hipocamp.

2. A nu lua micul dejun

Micul dejun joacă un rol fundamental în metabolismul și greutatea corpului. Cu toate acestea, este necesar și pentru activarea creierului la primele ore ale dimineții. Lipsa de proteine, vitamine și substanțe nutritive la micul dejun provoacă degenerarea creierului, ceea ce duce la moartea neuronilor din cauza supraîncărcării în timpul activităților din timpul zilei.

3. Somn puțin

Una dintre cele mai grave consecințe ale unui somn insuficient este legată de sănătatea creierului. Acest lucru determină pierderea celulelor creierului și, prin urmare, produce efecte dăunătoare pe termen scurt, mediu și lung.

De exemplu, după o noapte scurtă, este mai dificil să te concentrezi și să finalizezi sarcini care necesită gândire. Mai târziu, acest lucru poate duce la deteriorări suplimentare și pot apărea unele tulburări degenerative, cum ar fi demența.

4. Nu vă angajați în activitate fizică

Sedentarismul este un alt obicei prost care este rău pentru sănătatea creierului. Inactivitatea în organism scade secreția mai multor substanțe chimice importante și duce la pierderea capacității. Pe de altă parte, s-a demonstrat că practicarea sportului poate schimba structura și funcția creierului, care are o influență asupra sănătății.

5. Medii poluate

Mediile cu indici mari de poluare afectează persoanele care sunt direct expuse la acestea. Creierul este organul care consumă cel mai mult oxigen și în aceste tipuri de medii aportul său este limitat.

6. Tutun

Substanțele toxice conținute în tutun au un impact negativ asupra plămânilor. Și, de asemenea, atacă în mod semnificativ funcțiile cognitive. Atât utilizatorii direcți, cât și fumătorii pasivi sunt mai predispuși să sufere de pierderi de memorie și boala Alzheimer la bătrânețe.

7. Mănâncat excesiv

Consumul de alimente în cantități excesive încetinește circulația sângelui și, prin urmare, limitează transportul de oxigen către creier. Dacă adăugați alimente bogate în grăsimi saturate, ar trebui să știți că nivelul colesterolului va crește și va provoca inflamații în principalele țesuturi ale corpului.

8. Forțezi activitatea creierului când ești bolnav

Multe afecțiuni provoacă un fel de slăbiciune fizică, inclusiv afectarea funcției creierului. Munca, studierea sau desfășurarea activității cognitive atunci când sunteți bolnav poate fi foarte dăunătoare pentru oameni. Acest obicei scade eficiența creierului și neuronii sunt afectați.

9. Lipsa de stimulare

Există multe activități care stimulează sănătatea creierului și mențin creierul în condiții de vârf, în ciuda trecerii timpului. Citirea unei cărți, jocul mental sau orice altă activitate care implică gândirea este un mod de a exercita acest organ, astfel încât să nu dezvolte patologii grave. Când căutăm o soluție la aceste practici negative, obținem un impact pozitiv asupra acestui aspect al sănătății.

Adauga un comentariu