News Flash:

900 de pacienti, condamnati la moarte!

6 August 2010
597 Vizualizari | 0 Comentarii
SPITALUL JUDETEAN SE SCUFUNDA, INCET, DAR SIGUR

Spitalul Judetean de Urgentã nu are de aproape o lunã si jumãtate director, medicamentele si materialele sanitare sunt pe sponci, hrana celor 900 de bolnavi este asiguratã cu mare greutate. In plus, sutele de angajati de aici nu pot beneficia de minimele documente oferite de o institutie, întrucat nu este nimeni în conducere care sã-si punã semnãtura în locul managerului. Despre concediile medicilor, asistentelor sau infirmierelor, nici vorbã. O situatie criticã, pe care nu si-o asumã niciuna din cele douã tabere implicate în acest rãzboi politic, Guvernul si Consiliul Judetean. Conform subprefectului Ciprian Iftimoaei, s-a încercat gãsirea unei solutii la Ministerul Sãnãtãtii, însã acolo bate vantul, toatã conducerea este plecatã în concedii, în timp ce ditamai spitalul de urgentã este literalmente blocat. Consiliul Judetean nici nu vrea sã audã de preluarea spitalului, desi, asa cum au demonstrat ieri cei din conducerea unitãtii sanitare, datoriile reale nu depãsesc 12 miliarde lei vechi.

Conferinta de presã de ieri a conducerii Spitalului Judetean de Urgentã (ceea ce a mai rãmas din vechea gardã!), respectiv directorul economic, Neculai Sorescu, si fostul director medical, dr. Carmen Rotaru, a arãtat cã lucrurile nu stau chiar asa de rãu, dupã cum sustin sefii Consiliului Judetean. Totalul datoriilor comerciale se ridicã la peste 90 miliarde lei vechi, din care suma de 72 miliarde este acoperitã prin facturi cãtre Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate, bani care ar trebui decontati de la bugetul centralizat de sãnãtate. Mai rãman aproape 18 miliarde datorii, din care se scad sase miliarde, datoria Consiliului Judetean pentru o serie de reabilitãri si, într-un final, se ajunge la o datorie realã si corectã de numai 12 miliarde. Directorul economic al SJU explicã: “Anul trecut, pe primele patru luni am primit o finantare medie de 40 de miliarde de lei vechi, lunar, în timp ce în urmãtoarele opt luni am primit cate 47 de miliarde. Fãcand o medie, rezultã cã ar fi trebuit sã primim cate 44 de miliarde lunar, pentru a functiona, ori ne-am înregistrat din start cu un deficit de 16 miliarde, pentru primele patru luni de subfinantare”.

Iftimoaei: “Sã înteleagã cã datoriile vor fi plãtite”

Toate aceste date au fost prezentate si de subprefectul Ciprian Iftimoaei, cel care s-a implicat serios în rezolvarea situatiei de la Spitalul Judetean de Urgentã. Iftimoaei a sunat, în ultimele douã zile, la Ministerul Sãnãtãtii, încercand sã gãseascã întelegere pentru numirea interimarã a unui manager, pentru douã-trei sãptãmani, panã la rezolvarea situatiei. La Bucuresti, a dat de un director general, care nu are nicio competentã pentru astfel de probleme si care i-a explicat cã ordonanta de urgentã privind preluarea spitalului de cãtre Consiliul Judetean trebuie pusã în aplicare. “Eu am o rugãminte cãtre cei din conducerea CJ: sã înteleagã cã datoriile vor fi plãtite, creantele se vor recupera, sã manifeste întelegere fatã de oamenii care lucreazã acolo si de bolnavii internati în aceastã institutie. Fac un apel pentru convocarea în regim de urgentã a consilierilor judeteni, pentru a discuta despre preluarea Spitalului Judetean de Urgentã, altfel lucrurile vor deveni grave”, anuntã Iftimoaei.
(Sursa - Vremea Noua)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3733 (s) | 22 queries | Mysql time :0.267712 (s)