Local

922 de decese înregistrate de la debutul pandemiei, la Iași. Situația Covid-19 în județ

Publicat: 27 iul. 2021
monitor de monitorizare a bătăii inimii
Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 17 septembrie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 44560 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 27 iulie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42526 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 12 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

     Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore nu sau efectuat  externari.

     În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 922.

     În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore, Serviciul Județean de Ambulanță Iași nu s-au realizat recoltari la domiciliu. 

     În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 390021 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 206044 au fost vaccinate cu doza I și 183977 cu doza II. Pe data de 26 iulie 2021 au fost vaccinate 765 de persoane. Mentionam ca 506 de persoane au primit doza I și 259 de persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până în momentul de față au fost efectuate 15586 de vaccinari, 279 doze fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 447 de reacții adverse ușoare.

     Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 27 iulie 2021, sunt ocupate 28 paturi din care 5 sunt paturi ATI

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI 

  • 4 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 1 pat ATI la Spitalul Municipal Paşcani 

     În momentul de faţă sunt libere 13 paturi ATI

  • 4 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase 
  • 5 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani 
  • 2 paturi ATI  la Spitalul “Sf. Spiridon” 

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmați pozitiv cu COVID-19 (CF Pascani – 22 paturi, CF Iasi – 15 paturi, Spitalul Orasenesc Harlau – 12 paturi, Spitalul de Pneumologie – 28 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 20 de paturi) și 67 de paturi în zonele rosii destinate pacienților cu alte patologii și confirmati pozitiv cu COVID-19. 

     La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturi ATI.

     Nu sunt persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi. 

     La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt  ocupate paturile ATI. 

     In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate paturile ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate cele 5 paturi.

     Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 27 iulie 2021, un număr de 70 de persoane se află în izolare, iar 215 de persoane sunt carantinate la domiciliu. 

     Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 43054 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 43641 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Comentarii
Adauga un comentariu