Actualitate

Doctorul Tudor Ciuhodaru: Ce efect are ceața!

Publicat: 22 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Doctorul Tudor Ciuhodaru Ce efect are ceața

Medicul ieşean Tudor Ciuhodaru scrie, într-un comunicat, despre efectele ceţii. Conform medicului, ceața persistenta reprezintă un stres adaptiv cu multe efecte negative:

” Ceaţa persistentă reprezintă un stres adaptativ cu multiple efecte negative ce afectează preponderant pacienţii cu afecţiuni pulmonare sau cardiace şi a celor cu vârste înaintate. Efectele suprasaturării aerului cu vapori de apă sunt accentuate şi agravate de temperaturile neobişnuite din această perioadă dar şi de poluarea din marile oraşe.

În aceste condiţii nu este o surpriză ca în această perioadă tot mai mulţi pacienţi prezintă tulburări respiratorii şi cardiovasculare manifestate prin dispnee, tuse, expectoraţie, dureri retrosternale şi palpitaţii, cefalee şi vertij.

Laringitele şi traheobronşitele domină patologie din această perioadă dar se poate ajunge şi la variaţii importante ale tensiunii arteriale, crize de angină pectoarala şi chiar infarct miocardic acut.

La cei meteosensibili sunt modicări neuropsihice importante precum migrenele, vertijul, cefalea şi tulburările de comportament alimentar sau de somnul ce pot crea un grad crescut de disconfort.” scrie Tudor Ciuhodaru

În altă ordine de idei, Tudor Ciuhodaru recomanda celor cu anumite afecţiuni să respecte cu stricteţe regulele de igiena:

”Recomandăm mai ales celor cu patologie preexistentă să evite expunerea la factorii de risc, să respecte cu stricteţe regulile de igienă şi să evite automedicaţia. Dacă simptomatologie se agravează sau persistă mai mult de două săptămâni e necesară reevaluare de către medicul de familie pentru stabilirea unui tratament corespunzător.” conchide medicul ieşean Tudor Ciuhodaru

Adauga un comentariu