Actualitate

Salmonella in toba de la SC Marcel SRL din Iasi. 25 de persoane au avut nevoie de spitalizare si tratament

Publicat: 11 mai 2016
1

@ Ancheta medicilor epidemiologi si analizele de laborator au confirmat ca in toba pe care au consumat-o mai multe persoane s-a gasit o tulpina de Salmonella @ De asemenea, alte 7 tulpini de Salmonella au fost identificate la pacientii internati @ 15 persoane, printre care si un copil, au necesitat spitalizare si alte 8 au primit tratament la domiciliu

Ancheta epidemiologica efectuata in urma imbolnavirii a 25 de persoane care au consumat preparate din carne de la SC Marcel SRL din Iasi s-a finalizat. Persoanele respective au declarat medicilor ca li s-a facut rau dupa ce au mancat toba. La Spitalul municipal Pascani au fost internate 13 persoane, dintre care un copil in varsta de 15 ani, iar alte doua au fost spitalizate la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Opt persoane au primit tratament medicamentos la domiciliu. Probele recoltate din toba au evidentiat prezenta unei tulpini de Salmonella. De asemenea, la pacientii internati s-au identificat 7 tulpini de Salmonella.

„Referitor la ancheta epidemiologica privind cazurile de boala diareica acuta inregistrate in Pascani, din probele recoltate, s-au identificat 7 tulpini de Salmonella de la pacientii internati si o tulpina de Salmonella, izolata din proba de aliment, toba. In total, 50 de persoane au consumat preparate din carne primite in pachetele de sarbatori. Au avut nevoie de spitalizare un numar de 15 persoane si alte 8 au primit tratament la domiciliu”, a declarat Marius Voicescu, purtator de cuvant la Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi. Pacientii au fost externati la inceputul acestei saptamani.

Pachetele cu preparate din carne (toba, salam, branza) au fost oferite angajatilor de la societatea comerciala Agrocomplex SRL, firma detinuta de Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pascani, cu ocazia Sarbatorilor de Paste. Preparatele a fost achizitionate de la SC Marcel SRL, din comuna ieseana Rachiteni, firma care apartine omului de afaceri Marcel Iacob.

Ancheta DSVSA nu este finalizata

Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) din Iasi au prelevat probe din magazinele SC Marcel SRL si de la fabrica unde sunt produse preparatele din carne. Ancheta nu a fost finalizata, iar un rezultat al acestor analize va fi oferit, cel mai devreme, astazi. „Noi am prelevat probe atat din fabrica, cat si din magazinele agentului economic, dar rezultatele analizelor le vom avea cel mai devreme in cursul zilei de joi (astazi – n.r.)”, au declarat reprezentantii DSVSA.

Infectia cu Salmonella este contagioasa

Intoxicatia alimentara cu Salmonella este o infectie bacteriana cauzata de mai multe tipuri ale bacteriei Salmonella. Intoxicatia se transmite de la fecalele persoanelor infectate sau animale, prin alimente si bauturi. Alimentele contaminate cu bacteria Salmonella includ ouale, carnea de pasare insuficient gatita, produse din oua, apa, dar orice alimente pot fi infectate in cazul in care acestea sunt manipulate de persoana bolnava care nu isi spala mainile sau in cazul in care alimentele intra in contact cu alte produse alimentare deja contaminate. In urma toxiinfectiei alimentare cu Salmonella poate sa apara iritatia si inflamatia tractului digestiv, care determina dureri abdominale, diaree, greata, febra si infectia cu aceasta bacterie poate sa declanseze complicatii grave la persoanele cu un sistem imunitar slabit, gravide, copii, sugari. Infectia cu Salmonella este contagioasa, deci trebuie sa luati masuri de precautie pentru a evita raspandirea ei. Ieri, reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au incercat in repetate randuri sa ia legatura cu patronul de la SC Marcel SRL din Iasi, pentru a-si exprima un punct de vedere vizavi de aceasta situatie, dar acesta nu a putut fi contactat.





Comentarii
  • Cu DSV rimeaza spaga nu treaba. Toate o sa iasa bune la DSV.Umbla vorba ca directorul de la DSV si-a ridicat o ditamai vila la Letcani, nedeclarata, si o masina Dacia Duster.

  • Sa vedem sanctiuni ca rezultate am vazut se stie ca DSV nu isi face treaba si iesenii au de suferit datorita faptului ca sant vandute tot felul de produse si omul nu este informat sa vedem daca o sa se ia masuri acest nemernici trebuie arestati macar 6 luni si hraniti zilnic cu produsele care le comercializeaza ,ce datorie avem noi cetatenii fata de acesti nemernici care ne pun sanatatea in primejdie de ce dsv ,sau cei in masura sa verifice si sa controleze permit asa ceva ? cuvantul de ordine este ,,Spaga ,, poate se sesizeaza si alte institutii abilitate platite din banii fraerului contribuabil care este pacalit zilnic .

    • Avand in vedere ce „specialisti ” de marca are laboratorul nu-i de mirare ca analizele dureaza atat de mult, inclusiv sa redactaze un buletin de analiza……….dr. Claudia Duminica care a facut facultatea multumita lui babalacul de barbatu su ex director al DSV, ce cunostinte asa vaste are, ce experienta are , direct de pe bancile facultatii a ” plantato ” ca specialista in siguranta alimentelor………. si inca cate ca ea, e plin laboratorul de vedete una mai blonda( si la propriu si la figurat) , decat alta, sunt un pericol public pentru sanatatea noastra, acesti asa zisi specialisti

  • De ce nu vine DSV-ul si in pacurari , carmangeria de linga BCR?Am avut sesizare la ei si nici fundul nu si l-au miscat, asteapta sa se intimple ceva mai „maret ” ca s apoata si ei actiona.Degeaba au salarii enorme stau si dorm in birouri…DVS-ul nu isi face treaba, ignora ceea ce oamenii reclama la ei.Probabil ca si-au primit portia pentru Paste si de aceea nu fac nimic.RUSINEEEEEEEEEE DSV-ULE…Carne tocata stricata , si brinza care mai are putin si putem spune ca este specialitate.:)) cu mucegai….Oare DVS-ul vede comentariile acestea sau sa anuntam televiziunile , poate asa isi misca fundurile din birouri :)))

  • De unde se stie ca toba are Salmonella ? Deja au rezultatele specialistele de laborator. Da, e un deja vu, era una blonda care se uita la preparate candva si scria instant rezultatele. Pai daca se scrie ca astazi o sa aveti rezultate, nu inteleg de unde stiti ca e in toba. Sau la DSP sunt specialistii bruneti si se misca. Rusine!

  • E jale mare daca ajungeti la mana DSV-ului, pe langa faptul ca sunt spagari , isi mai dau si importanta, adica prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul………vezi ce aere isi dau incepand cu secretara brunetica a dlui director, Denisa ce se crede Afrodita si nu in ultimul rand cireasa de pe tort tanti Isan, sefuleasa din laborator. Despre adjunctul Gaboran, sa auzim numai de bine, ca -si vede linistit de afacerile lui, ca doar e pe val cu PNL-ul lui cu tot, il doare in cot de salmonella sau de E coli……….trai neneaca, pe banii DSV-ului

  • Cum este posibil ca toti nenorocitii, sa produca bunuri alimentare, fara nici un pic de igiena ?! Cine oare le da autorizatii la acesti criminali, caci sunt criminali, daca baga lumea în spital ! De ce acestia nu sunt bine controlati(dar nu de spagari si corupti !) înainte sa îmbolnaveasca sau sa omoare lumea ?!

Adauga un comentariu