National

A absolvit prima promoție a specialității ”anticorupție” din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”

Publicat: 23 iul. 2020
A absolvit prima promoție a specialității ”anticorupție” din cadrul Academiei de Poliţie
A absolvit prima promoție a specialității ”anticorupție” din cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza"

Prima promoţie de studenţi la specializarea „Ordine şi siguranţă publică”, specialitatea „anticorupţie”, din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti a ajuns la momentul absolvirii, iar cei mai tineri ofiţeri anticorupţie îşi vor prelua posturile în structurile Direcţiei Generale Anticorupţie în cel mai scurt timp, informează, joi, DGA, informează Agerpres.

Clasa anticorupție a fost constituită în 2018

Potrivit unui comunicat transmis sursei citate, clasa anticorupţie a fost constituită în anul 2018, ca urmare a demersurilor conducerii Direcţiei Generale Anticorupţie de a organiza această specialitate, demersuri fundamentate de necesitatea pregătirii profesionale specifice în domeniul anticorupţie a tinerilor care au ales să servească intereselor cetăţenilor, ca ofiţeri ai Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, la finalul primului an de studiu, majoritatea studenţilor cu cele mai mari medii şi-au exprimat dorinţa de a urma această specialitate.

Absolvenţii clasei anticorupţie vor întări efectivele Direcţiei Generale Anticorupţie din mai multe judeţe ale ţării şi Capitală şi îşi vor desfăşura activitatea în domeniul anchete, investigaţii şi prevenire.

Pentru a se asigura o continuitate, reprezentanţii DGA au demarat deja procedura de selecţie pentru a doua clasă anticorupţie, promoţia 2019 – 2022, la care participă 98 de studenţi din anul I de studii. Dintre aceştia, doar 15 vor rămâne să se formeze profesional pentru a deveni ofiţeri anticorupţie.

Comentarii
  • Acestia vor ajunge cei mai corupti,dupa doar numai un an de stagiu.Motivare: romanii genetic sint o natie de hoti,toti fura daca pot, si la noi se poate,pura de la primul om in stat,pina la cel mai amarit care si el fura biletul de tramvai.Nu vom scapa de acest blestem cu asemenea autoritati,pe romani nu-i mai satura dracul de bani.

Adauga un comentariu