Local

A ajuns in stare grava la spital dupa ce a baut apa din aceste izvoare! Ce au descoperit doctorii

Publicat: 26 iul. 2018
1

In decursul noptii de miercuri spre joi, un barbat din judetul Iasi a fost transportat de urgenta la spital dupa ce, spune el, a consumat cantitati mari de apa din mai multe izvoare, dintre Husi si Crasna.

Citeste si: Bataile sunt la ordinea zilei. Pacientii iau cu asalt Unitatea de Primire Urgente

Astfel, barbatul in varsta de 56 de ani, domiciliat in Iasi, a fost adus de o ambulanta de tip C2 la spitalul de Neurochirurgie, cu sincopa la domiciliu. Acesta prezenta o saturatie de 70% pe oxigen si era extrem de cianotic. Dupa ce a primit primele ingrijiri medicale, pacientul a fost trimis la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului "Sf. Spiridon" din Iasi.

In urma tratamentului aplicat, medicii au corectat saturatia la 95%, iar pacientul prezenta tegumente normal colorate. In cele din urma, acesta a fost internat la sectia de Toxicologie si va ramane in continuare sub atenta supraveghere medicala. In acest caz, medicii ieseni au pus si un diagnostic: intoxicatie cu nitriti.

Citeste si: Daca ai patit asa ceva dupa ce ai fost la plaja, trebuie sa mergi imediat la medic! Aceasta boala afecteaza tot mai multe persoane

"In cursul noptii de miercuri spre joi, un barbat in varsta de 56 de ani, domiciliat in Iasi, a fost transportat la spital cu o ambulanta tip C2, la Neurochirurgie, cu sincopa la domiciliu, saturatie 70% pe oxigen, extrem de cianotic. Pacientul declara ca a consumat cantitati mari de apa de la izvoare dintre Husi si Crasna, el fiind sofer. Cu albastru de metilen 1 mg/km si vitamina C s-a corectat saturatia la 95%. Pacientul a fost internat la Toxicologie, pentru a fi tinut sub atenta supraveghere medicala", precizeaza medicii Spitalului "Sf. Spiridon" din Iasi.

Adauga un comentariu