Actualitate

A ajuns pe masa de operatie din cauza efortului depus zilnic – FOTO

Publicat: 08 oct. 2012
1

@ O ieseanca a ajuns  pe mana chirurgilor, impovarata de efortul depus zilnic @ Iuliana Amaritoaiei, de 43 de ani, este cea care tine intreaga familie in spate de ani de zile, avand grija si de un frate paralizat @ Efortul fizic si divortul au adus-o pe masa de operatii @ Dupa interventia chirurgicala, femeia a revenit in spital cu probleme grave de coagulare a sangelui

O ieseanca de 43 de ani a ajuns pe mana chirurgilor din cauza efortului pe care este obligata sa-l depuna zilnic. Iuliana Amaritoaiei a suferit o interventie chirurgicala de colecistita calculoasa in urma cu cateva saptamani, fiind transportata in stare critica de la domiciliu cu o ambulanta. In urma unui divort care a macinat-o mai mult timp, femeia a ramas mana de fier a familiei. In grija ei au ramas doi copii, mama, si fratele acesteia, de 45 de ani, care este paralizat de la nastere. Grija zilei de maine, greutatile financiare si esecul marital au coplesit-o, ajungand la urgente. „Nu mi-a fost usor dupa divort, trezindu-ma cu multe greutati pe cap. Am incercat sa compensez lipsurile financiare si am fost plecata la munca in Grecia ca menajera si ca bona. Fratele meu trebuie supravegheat mereu pentru ca este paralizat, cu handicap de gradul I si nu se poate descurca singur. Am doi baieti, de 16 si de 21 de ani, pentru care m-am zbatut mereu. Inainte de a suna la ambulanta, am mai suportat durerile o perioada. Am mutat mobila din casa si de atunci am cazut. La spital mi-au zis pe loc ca am pietre la fiere si ca trebuie operatie. Am plecat de la spital pentru ca nu aveam platita asigurarea medicala. Dupa doua zile am achitat 300 de lei la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Iasi (CAS) pentru a-mi permite sa ma internez”, a povestit Iuliana Amaritoaiei.

Dupa operatie, s-a intors pe patul de spital

Medicii chirurgi au spus ca femeia a fost la un pas de a face pancreatita sau sa ajunga la malignizare, daca mai ignora durerile insuportabile. „Pacienta a fost operata laparoscopic de colecistita calculoasa, dupa doua zile de tratament cu antibiotice. Daca mai intarzia, putea face peritonita biliara sau pancreatita acuta. Cauza cea mai frecventa de colecistita acuta este calculul biliar (piatra), care blocheaza canalul cistic, adica tubul prin care se varsa bila din vezica biliara. Calculul biliar blocheaza varsarea lichidului din vezica biliara”, a explicat dr. Elena Cotea, medic chirurg in cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi. In timpul perioadei de recuperare, femeia a inceput sa aiba probleme grave cu coagularea sangelui. Astfel, dupa cateva zile, aceasta a fost supusa unui  tratament de urgenta, cu anticoagulante la Reanimare. „Pacientei i-au fost administrate 1000 de unitati de heparina pe ora. Aceasta s-a confruntat cu flebita a venei porte si a ramurilor venoase care s-au infundat. Extensia trombozei a ajuns la venele intestinale si la splina. Din fericire, organismul a reactionat pozitiv, iar cheagurile au inceput sa se dizolve”, a completat dr. Elena Cotea.

Comentarii
Adauga un comentariu