Stiri medicale

Un medic din Anglia a alergat cu masca pe față 35 de kilometri ca să vadă dacă mai poate respira

Publicat: 27 iul. 2020
Tom Lawton
A alergat cu masca pe față 35 de kilometri

A alergat cu masca pe față 35 de kilometri. Un medic din Yorkshire a parcurs 22 de mile cu o mască de față pentru a demonstra că nu reduce nivelul de oxigen așa cum au speculat unii.

Tom Lawton este medic la unitatea de terapie intensivă de la Bradford Royal Infirmary. Pe Twitter, Lawton a explicat că a văzut „ce este mai rău din ceea ce poate face coronavirusul” oamenilor, potrivit The Independent.

A alergat cu masca pe față 35 de kilometri

Pentru a risipi mitul potrivit căruia purtarea unei măști pentru față reduce nivelul de oxigen și pentru a încuraja oamenii să poarte măști atunci când părăsesc casa, Lawton a decis să alerge pana la serviciu cu masca pe fata.

„M-au enervat atât dezinformarea privind masca de protecţie, care te-ar lăsa fără oxigen, cât şi mesajele cu privire la momentul în care trebuie să o porţi (în spaţii închise). Nu mi-am scos deloc masca (nu am consumat mâncare sau băutură), iar nivelul de oxigen a fost de 98 la sută de fiecare dată când am verificat“. „Te rog să nu eziţi să explici acest lucru atunci când cineva sugerează că nu îţi face bine şi protejează-te de Covid“, recomandă medicul.

Adauga un comentariu