Actualitate

A aparut noua aplicatie cu rugaciuni pentru i-Phone

Publicat: 08 oct. 2012

Surprinzatoarea aplicatie „Manastirea Curtea de Arges", care permite accesul la rugaciuni si la un tur al manastirii, are la baza initiativa preotilor de la Arhiepiscopia Argesului, care au vrut astfel sa creasca interesul turistilor pentru lacasul de cult.

Potrivit programatorului Alexandru Badan, cel care a lucrat la proiect, interfata initiala de ghid virtual a fost imbogatita cu optiunea de a primi si rugaciuni. Un meniu prin care oamenii au acces la rugaciuni si acatiste din arhiva manastirii Curtea de Arges. „Aplicatia are mai mult avantaje care fac utilizarea ei atractiva si foarte usor de utilizat. Exista inclusiv o alarma prin care utilizatorul va intra direct in rugaciunea pe care si-a programat-o odata ce isi deblocheaza tastatura. De asemenea, fiecare persoana isi poate stabili o lista de rugaciuni favorite", a explicat programatorul. Badan a mai adaugat ca aplicatia va fi distribuita gratuit, spre deosebire de cele similare care exista deja, dar care insa costa un dolar. Mai mult decat atat, softul este optimizat pentru toate telefoanele iPhone, avand o grafica originala.

O alta optiune a aplicatiei proiectate pentru a atrage enoriasii este accesul la cele mai noi stiri ale Arhiepiscopiei Argesului: hramuri, pelerinaje, actiuni ale Bisericii Ortodoxe, intalniri si vizite ale inaltilor prelati, evenimente de caritate organizate de institutiile Bisericii, regulamente noi, dar si colaborari cu alte rituri.

Parintele Caliopie: „Sunt atatea aberatii pe net, de ce sa nu fie si rugaciuni?"

Cel care a avut ideea aplicatiei este parintele Caliopie, consilier eparhial la Arhiepiscopia Argesului. Extrem de incantat de initiativa si mizand pe un real succes al acesteia, el a povestit pentru cancan.ro ca aplicatia vine ca urmare a unor studii. „Dorim sa promovam acest monument istoric pentru ca este unicat. Avem statistici care arata ca in ultimii ani a scazut interesul turistilor straini pentru Manastirea Curtea de Arges, asa ca aplicatia le este adresata, in buna masura. Noi invatam despre ea inca de la scoala. Apoi, vrem sa atragem si tinerii. Un preot, oricat de bine s-ar pregati si imbraca, nu are ce cauta intr-un club sau discoteca. Pe cand tinerii care se duc acolo, dupa ce danseaza, se aseaza intr-un colt si deschid telefonul. De ce nu ar putea citi o rugaciune? Sau dumneavoastra, cand asteptati metroul…puteti sa alegeti din lista o rugaciune pe care sa o cititi. Telefonul poate deveni astfel un mijloc de a te calma si de a te tine departe de blestematii. La cate aberatii sunt pe net, de ce nu ar fi si rugaciuni", spune parintele Caliopie. De altfel, acesta este printre cei mai moderni membri ai Arhiepiscopiei Argesului, avand iPhone4, laptop si circuland cu un SUV.
Administratia bisericii a platit pentru aplicatie aproximativ 7.000 de lei. Lansarea oficiala va avea loc joi, 11 octombrie, de la ora 15.00 si se va tine in Sala Mesterului Manole de la Manastirea Curtea de Arges.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit