Sport

A cazut cortina si peste Divizia B: Fotbalistii ieseni pleaca in vacanta cu un gust amar

Publicat: 14 iun. 1999

•Gruparea din dealul Copoului seamana cu o corabie in deriva

Fotbalul iesean a intrat si el in vacanta. O vacanta cu gust amar, cu prime neplatite de etape bune si contractele scadente, dar neonorate. De altfel, in ultimele saptamini, calvarul conducerii administrtive a fost stringerea banilor pentru baremul arbitrilor (cind se juca acasa) si asigurarea fondurilor pentru deplasari.
A inceput o vacanta agitata. Jucatorii sint pe picior de plecare – Puscas, Matinca, Bordeanu putind fi cu greu pastrati.
Ceilalti asteapta promisiunile autoritatilor. Obiectivul pentru sezonul urmator pare a fi supravietuirea in conditiile in care un buget minim pentru promovare s-ar situa undeva in jurul a 2,5 miliarde lei. De unde acesti bani? Se spera ca in sedinta de la Primarie pe 15 iunie se va lua taurul de coarne. A cita oara, insa?
Cu lozinca „nu sint bani” nu se rezolva, de fapt, nimic. Inca o echipa a Iasului va fi condamnata la mediocritate, daca nu la desfiintare. Va ramine doar intrebarea fotbalistilor „chiar nu intereseaza pe nimeni soarta noastra?”
Razvan COSTIN

Rezultatele etapei a 34-a a Diviziei B:
Tractorul Brasov – „Poli” Iasi 4-2; Dacia Unirea Braila – Rocar Bucuresti 1-9; Cimentul Fieni – Laminorul Roman 2-0; Gloria Buzau – Petrolul Moinesti 2-1; Chindia Tirgoviste – FC Brasov 1-1; Metrom Brasov – Dunarea Galati 2-1; Rulmentul Alexandria – Precizia Sacele 2-0; Sportul Studentesc – Poiana Cimpina 5-1loading...

Adauga un comentariu