News Flash:

A crescut numarul ajutoarelor pentru plata caldurii

10 August 2004
1042 Vizualizari | 0 Comentarii
•In acest an, valoarea subventiilor care vor fi acordate va fi cu 85 de miliarde mai mare decat anul trecut •Fonduri pentru infiintarea de centre pentru persoanele defavorizate

In aceasta iarna, locuitorii judetului Iasi vor beneficia de ajutoare pentru caldura, in functie de venitul mediu net pe membru de familie. Astfel, cuantumul ajutorului lunar va fi cuprins intre unul si 2,8 milioane lei. In acest an, va creste numarul beneficiarilor de ajutoare de incalzire, de la peste 43 de mii de beneficiari la 60 de mii. Totodata, sumele care vor fi acordate sunt de aproximativ 200 de miliarde lei, fata de 115 miliarde anul trecut. Reprezentantii Directiei de Dialog, Familie si Solidaritate Sociala (DDFSS) Iasi asteapta formularele speciale de la Ministerul Muncii. Furnizorii de energie termica in sistem centralizat sunt obligati, la randul lor, sa prezinte un centralizator al beneficiarilor. "Momentan asteptam cererile de la Minister, precum si listele de la furnizori cu beneficiarii acestor ajutoare, pana la 15 septembrie. Suma pe care o va primi beneficiarul este reprezentata de un bon valoric, cu care va merge la asociatia de proprietari, care va deconta suma respectiva", a declarat ieri Janeta Radulescu, director adjunct la DDFSS Iasi. Anul trecut, un numar de 36.530 de familii din judetul Iasi au beneficiat de ajutoare pentru plata energiei termice in sistem centralizat. Totodata, au beneficiat de ajutoare pentru incalzire cetatenii care folosesc instalatii ce functioneaza cu gaze naturale, si anume peste sapte mii de ieseni. Astfel, anul trecut au fost acordate peste 103 miliarde lei pentru ajutoarele la plata energiei termice in sistem centralizat si 12 miliarde lei pentru persoanele care beneficiaza de incalzire prin sistemele de gaze naturale. Deciziile de plata vor fi trimise la inceputul lunii octombrie.

Bani pentru lemne

Un numar de 25.600 de ieseni vor primi ajutoare pentru incalzirea cu lemne. Acestia sunt, totodata, beneficiarii de ajutoare sociale, iar cuantumul ajutorului este de 430 de mii lei pe luna. Suma pentru toata perioada rece va fi platita intr-o singura transa. Astfel, primariile din judet vor trebui sa plateasca pana la data de 15 octombrie suma de 2,15 miliarde lei persoanelor care folosesc sobe cu lemne. "Cei care nu au centrale termice sau cu gaz beneficiaza de ajutoare pentru a-si cumpara lemne de foc. Majoritatea celor care vor primi acesti bani sunt beneficiari ai ajutoarelor sociale, persoane care au nevoi speciale sau se afla in situatii dificile. Responsabilitatea platii revine strict primariilor din judet", a mai declarat Janeta Radulescu.

Persoanele defavorizate

Pentru persoanele cu nevoi speciale, defavorizate, au fost accesate mai multe programe ale Uniunii Europene. Astfel, in cadrul programului "Manual operational pentru servicii sociale" au fost obtinute, pe plan national, fonduri de 3 milioane Euro. Acesti bani vor fi folositi pentru crearea de centre speciale pentru copiii strazii, persoanele care au preponderenta pentru abandon scolar sau sunt dependente de alcool. "Facem evaluarea furnizorilor, pentru infiintarea de centre si adaposturi pentru persoanele care sunt dependente de alcool sau droguri, persoanele care sunt victime ale traficului de persoane si copii dezavantajati", a conchis Janeta Radulescu.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1393 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013633 (s)