Local

A crescut numarul politistilor agresati. Motivele: lipsa de tact si alcoolul de proasta calitate

Publicat: 27 oct. 2013

@ Politistii isi propun sa fie mai fermi in interventii, mai ales in mediul rural, unde se bea mult si prost @ Statisticile politiei arata ca iesenii s-au invatat sa se razbune pana si pe politistii care, de multe ori, incearca doar sa ii ajute

Bilantul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi pe primele noua luni ale anului arata ca numarul cazurilor de ultraj contra politistilor a crescut cu 50 la suta. Conducerea IPJ considera ca de vina pentru aceste incidente sunt tot agentii de politie, pentru ca nu stiu cum sa potoleasca spiritele.

„In perioada ianuarie – octombrie 2012 au fost inregistrate sase astfel de cazuri, iar in aceeasi perioada a acestui an s-au inregistrat noua cazuri. Am concluzionat ca a fost vorba despre lipsa de tact la anumite interventii, de tactica gresit abordata in interventie fata de anumiti scandalagii”, spun reprezentantii IPJ Iasi.

Cele mai multe cazuri de violenta, ce apar pe fondul consumului de alcool, se intalnesc in mediul rural. In general, acestea apar in mod spontan intre rude sau prieteni. „Este nevoie de o mai mare fermitate a politistilor, mai ales in mediul rural, unde exista multe conflicte spontane intre vecini sau in mediul familial, pe fondul consumului de alcool, iar asta si pentru ca se consuma, in continuare, mult alcool de proasta calitate”, a precizat chestorul Ioan Scripniciuc, seful IPJ Iasi.loading...

Comentarii
 • voi politisti trebuie sa dati respect, ca sa primiti respect si tot voi trebuie sa respectati legea si apoi sa cereti sa se respecte legea. cind tratezi lumea golaneste, e normal sa primesti acelasi tratament.

 • Ei nu cer sa respecti legea, ei o aplica. Poti face ce vrea inima ta, ei vin si iti arata ca exista consecinte. Daca astia se poarta golaneste, ce spui de aia din SUA? De asta se intampla atatea, ca ii lasa prea usor pe infractori, ca toti au impresii si bani. Minte de om ingust….ar trebui sa-i roage frumos sa se linisteasca nu?

 • Dar de smardoii din politie care rup coastele oamenilor nu spuneti nimic? Cate masuri ati luat impotriva politistilor pentru abuz in serviciu? Sau poate toti politistii sunt niste virgine, timide cu bun simt care nu fac rau nimanui. Faceti dreptate! Cand greseste infractorul pedepsiti-l pe acesta si cand greseste politistul sa primeasca aceeasi rasplata.Nu ii mai aparati pentru ca aveti destule uscaturi printre voi si stiti foarte bine acest lucru.

  • Sorin, dupa cum insisti cred ca esti un „telectual” cu studii la facultatea din Dr Vicol.
   Vezi ca aia care te-au batut in cap cand erai mic erau gardieni la puscarie nu politisti.

 • Ia bătaie poliţistul nepregătit sau care nu cunoaşte legea! În mod normal, când poliţistul este atacat, trebuie să îl împuşte pe infractor drept în mufă!

 • d-mle chestooooor ??? cind ati fost ultima data la un post de politie si ce cunoasteti despre munca de la post??? cunoasteti neajunsurile unui post de politie comunal sau vedeti totul roz de la ipj din scaunul confortabil pe care il aveti ???

 • Nu poate exista nici un Stat fara Politie. Cunosc multi politisti din Iasi de o verticalitate si moralitate desavarsita. Dar ce ne facem cu politistii care incalca Statutul politistului, care au abateri disiplinare grave ( dovedite), care dau informatii de servici unor rude sau prieteni, care taraganeaza intentionat dosare. Cu ei ce ne facem?…Sa nu uite ca sunt platiti din banii nostri ai contribuabililor! Si trebuie sa raspunda pentru abaterile lor! Nu pun ei intr-o lumina proasta pe cei care , cu adevarat respecta statutul si aceasta profesie?

Adauga un comentariu