Local

A crezut ca scapa de politisti si a fugit in Roma. Spaima Cotnariului a ajuns dupa gratii

Publicat: 29 sept. 2016

@ Un individ deosebit de periculos, care a bagat spaima in locuitorii din Cotnari, a fost prins de politistii ieseni @ Barbatul a fost localizat in urma unui schimb de informatii cu autoritatile din Italia, ascunzandu-se la Roma

Un individ periculos, care a bagat spaima in locuitorii din zona Hirlaului, a fost prins de politisti si adus la Iasi. Politistii ieseni, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala al Politiei Române, l-au prins pe Ciprian Gaitan (26 de ani), urmarit international, banuit de comiterea infractiunii de tâlharie calificata. Pe 27 septembrie, oamenii legii l-au localizat si prins, împreuna cu autoritatile italiene, în Roma.

Pe numele acestuia, judecatoria Hîrlau a emis un mandat  de arestare preventiva, barbatul fiind autorul unei tâlharii calificate. Pentru prinderea individului, politistii ieseni au beneficiat de date si informatii, obtinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala – Inspectoratul General al Politiei Române si de sprijinul autoritatilor italiene.

Astfel, acesta este cercetat pentru faptul ca, pe 7 februarie, împreuna cu o alta persoana, a intrat în locuinta unei femei din comuna Cotnari, a amenintat-o si i-a cerut bani si bunuri. In urma cu doua zile, talharul a fost introdus în Centrul de Retinere si Arest Preventiv al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, urmând sa fie prezentat Judecatoriei Hîrlau.

A violat o consateanca

Ciprian Gaitan nu este la prima sa isprava. In 2005, el, impreuna cu alti indivizi de etnie rroma din localitatea Cotnari, au fost cercetati de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi pentru savarsirea infractiunilor de viol si talharie in forma agravanta. Conform rechizitoriului, Petrica Gaitan, cunoscut sub numele de Alin, de 20 de ani, Lucian Gaitan, de 16 ani, si Ciprian Gaitan, cunoscut si ca Harbujel, de 15 ani, au intrat in noaptea de 21 spre 22 mai 2005 in camera Tomitei Roman (55 de ani, la acea vreme) pe care au violat-o si de la care au furat suma de 10 lei.

Din cercetari a reiesit ca cei trei indivizi au intrat in dormitorul victimei cand aceasta lipsea. In momentul in care Tomita Roman a intrat in casa si a aprins lumina, i-a vazut pe cei trei, dupa care a fost lovita de unul dintre invinuiti, fiind apoi violata. Deoarece victima a reusit sa loveasca in perete cu piciorul, a fost auzita de o ruda, care a venit sa vada ce se intampla. In acel moment, cei trei s-au speriat si au fugit, luand si suma de bani, pe care femeia o avea ascunsa sub perna.loading...

Adauga un comentariu