Magazin

A cumparat o cutie cu ornamente – Ce a gasit in ea a scandalizat-o

Publicat: 13 iun. 2013
1

O femeie din SUA a ramas socata de ceea ce a descoperit intr-o cutie cu decoratiuni pentru Halloween: o SCRISOARE de la un lucrator chinez care cerea, disperat, ajutorul si povestea ca este torturat, batut si tinut prizonier intr-un lagar de munca, unde e platit cu mai putin de 2 dolari pe luna.

Julie Keith, o femeie din Oregon, a descoperit scrisoarea, nesemnata, dar scrisa in engleza si chineza, in care lucratorul chinez cerea ajutorul celui care ar fi descoperit scrisoarea, dand detalii clare despre locul in care se afla tabara de munca si cerand ajutorul Organizatiei pentru Drepturile Omului, scrie Daily Mail.

„Oamenii care lucreaza aici -la tabara de munca Mashanjia din Shenyang, China– sunt fortati sa munceasca 15 ore pe zi, fara pauza sambata sau duminica sau de sarbatori. Altfel sunt torturati, batuti sau certati, primind 10 yuani pe luna, aproape nimic”.

Guvernul chinez a dispus deschiderea a mai multe tabere de munca fortata, destinate infractorilor, dar acestia sunt, in mare masura, disidenti politici sau persoane care fac parte din anumite culte religioase sau secte. Majoritatea sunt inchisi sau trimisi in taberele de munca fara o sentinta judecatoreasca sau un proces.

„Oamenii care muncesc aici sunt pedepsiti fara ca un judecator sa fi decis asta, multi sunt adepti Falung Gong, complet nevinovati”, se mai spune in scrisoare. Falun Gong este o disciplina spirituala ai carei membri sunt vanati de Partidul Comunist chinez.

Human Rights Watch sustine ca, fara a putea declara scrisoarea autentica, situatia descrisa in ea este reala si foarte cunoscuta.

Adauga un comentariu