Secretele istoriei

A dat din intamplare peste o intrare subterana uriasa din care se auzea un zgomot infricosator, asa ca a fugit ingrozit. Abia dupa 18 ani au ajuns acolo si primii specialisti. Ce au descoperit

Publicat: 10 ian. 2017

In 1991 un simplu fermier a trecut pe langa inca neexplorata pestera din parcul national Phon Nha-Ke Bang din Vietnam. Un zgomot puternic de apa cazatoare care venea dinauntru la speriat si a decis sa nu inainteze. Localnicii au numit pestera Son Doong, dar nimeni nu a indraznit sa o exploreze.

Abia in 2009, un grup de oameni de stiinta din Marea Britanie, condus de Howard Limbert a identificat din nou pestera si a decis s-o cerceteze. Ce au gasit inauntru a fost un mic univers deosebit, de 5 km in lungime si 150 metri in latime. Dupa explorare, au putut afirma cu siguranta ca Son Doong este cea mai mare pestera din lume.

Acest loc unic are flora sa unica, fauna, lacuri si chiar si nori. Va distribuim cateva poze si impresii din aceasta noua lume incredibila, recent descoperita.

Pentru a intra in pestera, trebuie sa cobori 80 de metri cu ajutorul funiei.

Exista si un rau in pestera, cu un curent destul de rapid.

Pestera are propriile ei conditii climaterice. Se formeaza si nori datorita diferentelor de temperatura cu aerul de la suprafata.

Adauga un comentariu