Magazin

A dat nastere unui copil dupa ce a fost ingropata de vie. Povesti socante de dincolo de moarte

Publicat: 26 sept. 2011
1
Scenarii groaznice, pe care scriitorul E. A. Poe le-a prezentat deseori in poeziile sale, au devenit realitate. Mai multe persoane au avut parte de un sfarsit groaznic, dupa ce au fost ingropate de vii.
Virginia McDonald – 1851 – Tanara traia cu tatal ei in orasul New York. S-a imbolnavit, a murit si a fost ingropata in Cimitirul Greenwood, din Brooklyn. Dupa inmormantare, mama ei le-a spus autoritatilor ca are sentimentul ca fiica ei nu era moarta atunci cand a fost ingropata, si a sustinut cu tarie aceasta ipoteza. Ceilalti membri ai familiei au incercat in zadar sa o linisteasca pe femeie, insa intr-un final aceasta a cerut autoritatilor sa o dezgroape pentru a-i dovedi contrariul. Spre groaza lor, au descoperit cadavrul intors intr-o parte, mainile tinerei erau muscate, iar hainele sfasiate, semne concrete ca Virginia fusese ingropata cand inca mai era vie.
Madam Blunden  – 1896 – Cand Madam Blunden a fost declarata moarta, trupul ei a fost ingropat in cimitirul familiei din Basingstoke, Anglia. Capela in care a fost inmormantata femeia se afla in apropierea unei scoli de baieti. A doua zi dupa inmormantare, baietii de la scoala se jucau prin preajma mormantului cand au auzit zgomote ciudate din interiorul sicriului. Copii s-au dus imediat si au povestit cele auzite profesoarei, care a alertat autoritatile. În cateva ore, cu totii au fost martorii unei scene socante: au vazut cum Madam Blundem isi da ultima suflare. În ciuda eforturilor medicilor de a o salva, femeia a murit din cauza faptului ca a fost ingropata de vie.
Articol din ziarul The New York Times – 1884 – O femeie din patura inalta a societatii, Miss Hockwalt, a fost inmormantata de vie in urma unei „morti” ciudate. Socantul adevar a iesit la iveala dupa ce anchetatorii au inceput sa studieze acest caz. Moartea ei s-a petrecut exact in ziua in care s-a casatorit fratele ei. Se pare ca acesta i-ar fi pus ceva droguri in mancare, iar apoi a chemat un doctor care a constatat „decesul”. Potrivit datelor furnizate de anchetatori, femeia era in viata, insa se afla intr-o stare de inconstienta, fapt ce l-a pacalit pe medic. Cand au dezgropat-o, femeia era intoarsa intr-o parte, isi muscase mainile si isi smulsese parul.
Madame Bobin – 1901 – În 1901, Madame Bobin, insarcinata in 7 luni, a venit cu un vas in America din Africa. Însa starea ei de sanatate s-a inrautatit si a fost internata intr-un spital. Medicii au tratat-o, insa in ciuda eforturilor, femeia „a murit”. Doamna Bobin a fost ingropata, si imediat dupa, o asistenta a mers la politie si a declarat ca atunci cand a fost declarata moarta, doamna Bobin inca mai era calda, iar muschii abdomenului indicau faptul ca aceasta ar fi fost in viata. Asistenta a obtinut permisiunea de a dezgropa cadavrul, iar cand a deschis sicriul, a fost martora unei imagini incredibile: femeia daduse nastere unui copil, al carui trup neinsufletit se afla langa cel al mamei lui. Potrivit rezultatelor autopsiei, femeia nu a murit din cauza bolii pentru care fusese internata in spital, ci din cauza asfixierii. 
Adauga un comentariu