International

A demisionat procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen – FOTO

Publicat: 11 iul. 2019

Procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, si-a anuntat astazi demisia din functie, spunand ca institutia pe care a condus-o a fost supusa in ultimele zile unui atac fara precedent, relateaza site-ul Unimedia.

Eduard Harunjen a trimis un mesaj prin care si-a anuntat demisia din functie. Fostul Procuror spune ca institutia pe care a condus-o a fost supusa in ultimele zile unui atac fara precedent si spera ca gestul sau „sa opreasca atacurile furibunde asupra institutiei, procurorii sa fie lasati sa lucreze, sa poata finaliza dosarele la care lucreaza, inclusiv cele de rasunet, care ii vizeaza pe unii din zona politicului”. Harunjen critica dur hotararea Parlamentului si spune ca pleaca „intru curmarea riscurilor de ordin juridic provocate de hotararea de marti a Parlamentului, una evident ilegala si anticonstitutionala, dar si pentru a proteja imaginea Procuraturii Generale si munca intregului corp de procurori, imi anunt demisia in temeiul literei a) alineatul 1) articolul 58 al legii Nr. 3 din 25 februarie 2016 cu privire la Procuratura”.

''Astazi, Procurorul General si-a depus demisia in fata Presedintelui Republicii Moldova. In baza cererii domnului Harunjen am semnat decretul de eliberare a acestuia din functie. Considerand imperioasa asigurarea functionarii sistemului Procuraturii in interesul cetatenilor RM, este imperativ ca noua conducere a Procuraturii Generale sa fie aleasa in cel mai scurt timp si in stricta conformitate cu legislatia. Consider ca noul Procuror General trebuie sa detina cetatenia RM, cu experienta in organele Procuraturii, sa fie integru si capabil sa restabileasca buna imagine a institutiei, asigurind, prin suprematia legii, investigarea multiplelor ilegalitati, inclusiv a celor comise in trecut. Doar un asemenea candidat, inaintat de Consiliul Superior al Procuraturii, va fi acceptat de Presedintele RM in functia de Procuror General'', anunta Presedintia.

 

Sursa Foto

 

Adauga un comentariu