Local

A explodat numărul de infectări în județul Iași! În doar 24 de ore au fost confirmate aproximativ 20 de noi cazuri de infectare

Publicat: 18 aug. 2021
Clădirea Spitalului de Boli Infecțioase și mai mulți oameni care așteaptă să se imunizeze la caravanele mobile
Numărul infectărilor a explodat în județul Iași. În spitalele suport COVID-19 sunt ocupate 58 de locuri

Aproximativ 20 de noi cazuri de infectare COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore în județul Iași. Medicii sunt în continuare în alertă, după ce numărul locurilor din spitalele suport COVID-19 a ajuns la aproximativ 60, din care opt în secțiile ATI a Spitalului de Boli Infecțioase și la Spitalul de Neurochirurgie. Din fericire, cele doue focare depistate în județul Iași au fost închise pe data de 16 august 2021

În ultimele 24 de ore, în județul Iași, au fost confirmate aproximativ 20 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, nefiind depistată tulpina Delta la niciun pacient dintre aceștia. Numărul cazurilor este într-o creștere constantă. Aproximativ 60 de paturi din spitalele suport COVID-19 fiind ocupate de pacienți, din care 8 în secțiile ATI. Aici se află pacienții cu o formă gravă a bolii. Dintre cele opt locuri, șase paturi sunt la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” și alte două la Spitalul Clinic de Urgență „Prof.dr. Nicolae Oblu”.

„Din nefericire, avem în continuare o creștere constantă a numărului de cazuri. Astfel, am început demersurile necesare demarării procedurii în care numărul de zone tampon și zone destinate pacienților COVID-19 să fie mărit. În momentul de față suntem «asaltați» de pacienți infectați sau suspecți COVID-19. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este singurul spital care își desfășoară activitatea medicală îngrijind pacienți COVID și non-COVID în cadrul a două terapii intensive care necesită resurse umane și materiale deosebite. Ne așteptăm la o creștere constantă a cazurilor în următoarele luni. Le recomand în continuare tuturor vaccinarea și respectarea măsurilor de precauție”, a declarat Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Revin cu îndemnul adresat populației de a se vaccina, sprijinind astfel corpul medical în lupta împotriva pandemiei”, a declarat dr. Florin Roșu.

Campania de imunizare din cadrul caravanelor mobile continuă în municipiul Iași

După ce în doar patru zile medicii ieșeni au reușit să imunizeze peste 2 mii de persoane, autoritățile vor continua campania de vaccinare în municipiul Iași. Caravanele mobile se vor afla de joi până duminică în mai multe locuri din municipiu. După modelul acestei campanii, primarul comunei Oțeleni din județul Iași a cerut sprijinul Direcției de Sănătate Publică Iași pentru a organiza o echipă mobilă de vaccinare și în localitatea lui.

„Este nevoie în continuare de un număr mare de vaccinări, pentru a trece și peste acest val 4. Vom organiza în continuare caravane mobile de imunizare în locurile din municipiu, acolo unde am văzut că lucrurile au mers bine. Am observat că aceste echipe mobile chiar își fac treaba și au rezultate foarte bune. Primarul comunei Oțeleni ne-a rugat să organizăm o caravană de imunizare împotriva COVID-19 și la el în comună. Vom fi acolo sâmbătă și vom utiliza tot serul Johnson & Johnson. Reamintim că avem în continuare centrele de vaccinare fără programare cu Johnson & Johnson și Pfizer. În prezent, în toate celelalte centre cu programare, ieșenii se pot prezenta fără programare. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni mai repede la o viață normală”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Adauga un comentariu