Mama si copilul

A facut 17 avorturi si risca sa nu mai poata face copii

Publicat: 26 feb. 2019

O tanara din China a ajuns la numarul record de 17 avorturi, in doar sase ani, iar medicii spun ca ea are sanse mari sa nu mai poata naste copii din aceasta cauza. Tanara spune ca nu vrea sa se casatoreasca, iar guvernul chinez nu le permite femeilor necasatorite sa aiba copii.

Pacienta cunoscuta ca Xiao Ju a recurs la chiuretaj prima oara la varsta de 21 de ani, la spitalul din provincia chineza Hubei. De atunci, fata are acelasi iubit si spune ca a trecut prin aproximativ trei avorturi, anual, scrie digi24.ro, care citeaza The Sun. Zhao Qin, medic ginecolog la Maternitatea din Shiyan, spune ca aproape ca a implorat-o pe tanara insarcinata sa pastreze copilul pentru ca ar putea fi ultima ei sansa sa devina mama.

„Uterul ei este foarte subtire, precum o coala de hartie, din cauza avorturilor repetate pe care le-a facut”, spune medicul. Desi Zhao Qin i-a explicat fetei situatia grava in care se afla, ea a spuns ca nu isi doreste sa se casatoreasca, drept urmare nu va pastra copilul. Subtierea endometrului, adica a mucoasei care captuseste interiorul uterului, poate duce la recurente pierderi de sarcina. Legea din China le permite cuplurilor casatorite sa aiba cel mult doi copii, in timp ce femeile necasatorite nu ar trebui sa aiba niciun copil. In caz contrariu, statul nu va recunoaste acel copil si el va creste fara acte sau alte drepturi, precum drepturile la sanatate si educatie. D.F.loading...

Adauga un comentariu