Actualitate

A fost ales politistul anului la Iasi si pe tara. A intervenit si in atentatul cu bomba de la Universitatea Tehnica

Publicat: 24 mart. 2014
Editia PDF
14 Oct. 2019
La data de 25 martie, Politia Romana sarbatoreste 192 de ani de la atestarea documentara, cu aceasta ocazie fiind desemnat politistul anului la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi. Este vorba de inspectorul principal de politie Ionita Corneliu Petru, din cadrul SAS – compartimentul pirotehnic. Potrivit reprezentantilor IPJ Iasi, acesta s-a remarcat pe parcursul activitatii profesionale din anul 2013 prin rezultatele obtinute in misiunile cu risc ridicat la care a participat, in calitate de expert pirotehnist.
Este vorba de 17 controale tehnice de specialitate, 3 colete suspecte verificate, 2 elemente de munitie clasica dezamorsate, 7 insotiri de transporturi de materiale explozive, 4 instructaje de prevenire in domeniul pirotehnic, 5 exercitii aplicative pe linie pirotehnica si 9 prezentari de teme de specialitate. Una dintre cele mai importante misiuni la care a participat acesta este cea din 2013, cand Oliver Stan a patruns in sediul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi, intr-un amfiteatru unde 36 de studenti sustineau examenul de licenta, avand asupra sa o bomba pe care a intentionat sa o detoneze.

Citeste si Directorul SRI, despre atentatul de la Iasi: Slava Domnului ca detonarea a fost gresita

In urma apelului la 112, ofiterul a ajuns primul la fata locului, luand masurile de siguranta si imobilizand faptuitorul, pentru a nu se produce pierderi de vieti omenesti. Dupa luarea primelor masuri de siguranta ce se impun in cazul amplasarilor cu dispozitive explozive improvizate, politistul a efectuat interventia asupra dispozitivului exploziv prin procedee specifice pirotehnice, punandu-si astfel in pericol viata.

„Inspectorul principal de politie Ionita Corneliu Petru a fost angajat la IPJ Iasi in anul 2000, fiind repartizat la Serviciul Pentru Actiuni Speciale unde isi desfasoara activitatea si in prezent. In perioada 2006 – 2009, politistul a indeplinit functia de Sef de Grupa Pirotehnica in cadrul SAS. Ofiterul dispune de nivelul de cunostinte corespunzator functiei indeplinite, fiind capabil sa coopereze eficient si netensionat, cu celelalte institutii cu atributii in acest domeniu, in solutionarea sarcinilor profesionale.

Citeste si Afla concluziile expertizei finale in cazul lui Oliver Stan – UPDATE VIDEO
 

Chestorul sef de politie, Petre Toba, seful Politiei Romane, a transmis felicitari politistului nostru pentru modul profesionist si implicarea de care a dat dovada in interventia dificila din universitate. Urmare a misiunii indeplinite cu succes, politistul a fost avansat inainte de termen, la data de 1 decembrie 2013, de la gradul de inspector la gradul de inspector principal. De asemenea, ofiterul a fost desemnat si POLITISTUL ANULUI la nivelul Inspectoratului General al Politiei Romane, pe linia structurilor de actiuni speciale”, spun reprezentantii IPJ Iasi.

Citeste si Atentatorul de la Iasi i-a obligat pe medici sa ii cumpere cartea – UPDATE FOTO, VIDEO loading...

Comentarii
  • Intrebatil pe acest Ionita cum arata un infractor si o sa vedeti ca nu a văzut unul decat la televizor. Pe Oliver Stan nici nu l-a vazut iar bomba de la Universitate a fost dezamorsata de SRI veniti de la Bucuresti. Acest politist putea sa fie politistul anului la tenis pt ca toata ziua joaca tenis de masa in sala de sport de La IPJ. In cadrul Inspectoratului sunt foarte multi politisti de la judicir care alearga zilnic dupa infractori si lucreaza peste program si tocmai pe acesta l-ati ales politistul anului. Sa va fie rusine la cei care l-ati ales!

  • eu zic ca e o decizie f buna, acest om merita din plin sa fie numit Politistul anului. de ce nu? sa va uitati un pic va rog pe cv-urile acestor mari sefi de ipj-uri si o sa ramaneti surprinsi cat de amarati sunt in calificari. stim prea bine cum se ajunge in functie de conducere in politia romana. acesti sefi sunt toti o apa si un pamant. nu e deloc usoara munca de pirotehnist si pentru acesti judiciaristi care „saracii” muncesc de se spetesc le spun doar ca in munca de politie nu tot timpul e nevoie de cantitate ci si de calitate- prietenii stiu de ce:). asa ca nu va mai ofticati ca cei de la serviciile de interventie joaca tenis sau cine stie ce altceva. aveti tupeu sa va bagati in locul lor sau mai bine zis aveti cumva pregatirea fizica necesara sa faceti parte dintr-o unitate speciala? eu cred ca nu prea. asa ca felictari acestui domn si sa fim mandri ca e din Iasi. La mai mare

  • Rusine domnului Cristi cu comentariu-l de mai inainte ca habar n-are ce se intampla cand intervii la o astfel de interventie atit de periculoasa care nimeni nu are curajul sa intervina.Iar apropo de judiciaristi ,la ei nu este atit de periculos.Sa faci si tu macar o data ce a facut pirotehnistul,ca a doua oara nu-ti mai trebuie ,i-ti da-i demisia daca mai apuci.O astfel de meserie nu o practica toata lumea,apropo as vrea sa te vad macar o data la o astfel de interventie. Felicitari inca o data Pirotehnistului de la IPJ.

  • pana a aparea acest asa zis politist Ionita si serviciul sau de Interventie judiciaristii prindeau singuri infractorii sichiar si pe cei periculosi si chiar erau mai multi ca in prezent. Cu privire la dezamorsarea bombelor e doar o poveste acest Ionita nu a văzut o bomba in viata lui. Cand a fost bomba la Universitate a venit SRI iar Ionita doar daca le-a deschis usa, asta a fost interventia sa.Insa toti ati uitat sa scrieti de pilele acestui politist care a fost incadrat din sursa externa si mai apoi facut ofiter cand a concurat singur pe loc.Rusine la cine la facut politist si acum politistul anului

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit