Actualitate

A fost anunțată oficial candidatura lui Alexandru Rafila la alegerile parlamentare din partea PSD

Publicat: 15 oct. 2020
ALT=«Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie»
Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, profesorul Alexandru Rafila, s-a înscris în Partidul Social Democrat. Acesta va candida la alegerile parlamentare din partea PSD. El va fi, cel mai probabil, cap de lista pentru candidatura la Camera Deputaților, în Capitală.

„Am spus ca partidul trebuie sa se deschida pentru specialistii recunoscuti national si international. Ii multumesc dlui profesor Rafila ca s-a alaturat echipei noastre”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă comună cu Alexandru Rafila, la sediul central PSD.

„A fost un pas dificil pentru mine, recunosc, dar am o carieră administrativă în spate și cred că pot să ajut această țară împreună cu alți colegi”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a adăugat că se va lupta cu pandemia prin inițierea unor proiecte legislative. Reprezentantul OMS a adăugat că va face doar ce îi dictează conștiința în viitorul Parlament în ceea ce privește zona sănătății: „Eu mai intai sunt medic si in al doilea rand voi fi membru al PSD”, a spus el. Rafila a precizat ca i-a spus acest lucru lui Ciolacu si ca liderul PSD a fost de acord.

Alexandru Rafila, despre recordul de cazuri noi de infectări: „Nu trebuie să așteptăm ca lucrurile să se întâmple!

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a vorbit despre recordul de cazuri noi de infectări anunțat astăzi. Alexandru Rafila a declarat că este necesar să vedem care sunt sursele noilor cazuri și atrage atenția că marea problemă ar putea să fie la mijloacele de transport public în comun.

„Azi începem cu 4, peste 4000. Dacă o să avem în jur de 4000-4500 o să avem o nouă creștere la ATI. Lucrurile astea trebuie oprite. Nu putem asista la blocarea sistemului de sănătate. Se ajunge la victime. Nu putem să așteptăm să vedem 3000 de pacienți la ATI. Nu avem aceste paturi. Nu trebuie să așteptăm ca lucrurile să se întâmple“, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Sursele de cazuri noi trebuie oprite!“

Reprezentantul României la OMS a menționat că o să trebuiască să vedem care sunt sursele cazurilor noi, iar acele activități trebuie oprite.

„O să trebuiască să vedem care sunt sursele cazurilor noi. Discutăm de transmitere comunitară, dar există activități care generează acele cazuri. Acele activități trebuie oprite. Trebuie să vedem. Nu-s importante calculele INSP sau altă instituție. Trendul crescător continuă de ceva vreme. Zona cea mai sensibilă acum e zona transportului public și a celui în comun. Nu reușește să se coreleze cu un program de trei ore, pus de toți angajatorii. Parcul de transport să fie la capacitate maximă în acel interval de trei ore“, a precizat Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la OMS: „Măsurile restrictive ar putea fi luate“

Medicul Alexandru Rafila a opinat că trebuie găsite soluții pentru zonele din țară unde avem o transmitere majoră.

„Măsurile restrictive ar putea fi luate, dar încă nu vreau să le aduc în discuție. Nu sunt implicat în niciun fel în discuțiile legate de măsurile care se iau, dar zonele din țară unde avem o transmitere majoră trebuie gândite soluții. Vă zic din punct de vedere al unui medic care lucrează la «Matei Balș» în Capitală, dar nu mai facem față la pacienți“, a menționat Alexandru Rafila.
Adauga un comentariu