Stiri si curiozitati

A fost campion mondial, iar acum a ajuns bataia de joc a statului si a autoritatilor locale. Leonard Doroftei a ajuns la capatul puterilor

Publicat: 21 nov. 2018
3

Leonard Doroftei (48 de ani) e gata sa paraseasca Ploiestiul natal si sa-si continue viata in Bucuresti, dupa conflictul deschis pe care l-a avut cu autoritatile din orasul natal.

Odata retras din cariera de sportiv profesionist, fostul campion mondial WBA la categoria semi-usoara si-a investit banii intr-o afacere in centrul orasului Ploiesti. A deschis pe spatiul primit de la Primarie „Doroftei Pub”, un bar care s-a bucurat de un mare succes la inceput, dar lucrurile s-au complicat in urma cu mai bine de un an, cand fostul mare sportiv a fost instiintat ca trebuie sa paraseasca spatiul respectiv pentru ca acea cladire prezinta un risc seismic ridicat.

Imediat, „Mosul” s-a adresat instantei, a recastigat spatiul, insa sicanele din partea autoritatilor din Ploiesti au continuat si barul sau nu a mai primit licenta de functionare. Obligat sa plece din centrul orasului, unde afacerea mergea foarte bine, Doroftei s-a mutat langa stadionul „Ilie Oana”, la periferie, iar cifrele au inceput sa scada. In zilele de meci, cand zona e populata de suporteri, barul sau nu are voie sa vanda bauturi alcoolice, ceea ce face ca profitul sa scada si afacerea sa nu mai devina rentabila. In plus, in lipsa banilor, Doroftei e obligat sa-si serveasca singur putinii clienti, iar sotia sa, Monica, se ocupa de bucatarie.

In acest context, „Mosul” nu vrea sa mai aiba de-a face cu orasul natal si e decis sa-si mute afacerea in Bucuresti, unde e gata sa deschida si un club de box dedicat copiilor care-si doresc sa-i calce pe urme.

Unul dintre cele mai populare baruri cu tematica sportiva din Romania, cel al lui Leonard Doroftei, deschis in urma cu aproape un deceniu in orasul natal, Ploiesti, si-a continuat povestea incepand cu octombrie 2017: „Mor de foame, am fost aruncat ca o masea stricata!”, urla ca din gura de sarpe marele campion, in urma cu un an.

Pub-ul fostului pugilist, acum in varsta de 48 de ani, era amplasat intr-o cladire cu risc seismic ridicat, iar oficialitatile au decis evacuarea.

Desi campionul mondial la box profesionist a sustinut ca e revoltat de modul in care autoritatile din orasul prahovean l-au tratat, in cele din urma, Mosu’ a gasit solutia. „Am participat la o licitatie pe care am castigat-o. Asa ca voi deschide o afacere chiar la stadion. Se va numi tot Doroftei Pub. Ii astept pe toti suporterii sa-mi treaca pragul, dar si pe jucatorii de la Petrolul sa bea o cafea la mine. Ii asigur pe toti ca doar la mine vor putea comanda mancarea campionilor”, explica entuziast, in octombrie 2017, fostul mare pugilist fara sa anticipeze ca mutarea intr-o zona periferica ii va afecta business-ul: „Chiar daca din punct de vedere al spatiului noua locatie nu este atat de mare ca precedenta, voi face tot posibilul sa arate foarte bine, iar oamenii sa vina cu placere la mine”.

Adauga un comentariu