Sport

A fost condamnat tanarul care a intrat cu masina in „Viteza Ucide”

Publicat: 06 iun. 2008
1

• Magistratii de la Judecatoria Iasi l-au condamnat ieri pe Cristian Roman, tanarul de 24 ani care a intrat cu masina intr-un panou „Viteza Ucide” din apropiere de Metro • Acesta a primit patru luni de puscarie cu suspendare

Magistratii de la Judecatoria Iasi l-au condamnat ieri pe Cristian Roman, tanarul de 24 ani care a intrat cu masina intr-un panou menit sa previna producerea accidentelor rutiere ca urmare a vitezei. Dupa intrarea in panoul pe care scria „Viteza Ucide„, autoturismul a fost avariat in proportie de 90 la suta, iar pasagerul din dreapta a fost ranit foarte grav. Astfel, conducatorul auto a fost condamnat la patru luni de inchisoare cu suspendare pentru vatamare corporala din culpa. Cristian are permis de conducere din anul 2005.

Pe data de 17 iulie 2007, acesta s-a urcat la volanul unui autoturism marca Ford Escort din anul 1983 si a plecat din Iasi catre Pascani. Alaturi de Cristian Roman era si iubita acestuia, Diana Elena Ciudin, pe bancheta din dreapta fata. Pentru ca masina era foarte veche, centura de siguranta din dreapta era blocata si nu a putut fi folosita, motiv pentru care femeia nu si-a putut pune centura. Dupa ce a trecut de Metro, soferul a facut unele depasiri, dupa care a incercat sa mai depaseasca un alt autoturism care nu a trecut pe banda din dreapta, cu toate ca fusese semnalizat cu farurile de soferul Fordului, cu numarul de inmatriculare IS 46 WAU. Pentru a evita impactul cu o autoutilitara care circula regulamentar, Cristian Roman a iesit de pe sosea si dupa cateva rostogoliri s-a infipt cu masina in panoul „Viteza Ucide”. Martorii sustin ca autoturismul sau avea o viteza de aproximativ 130 de kilometri pe ora. Pentru ca avea centura pusa, soferul nu a suferit nici macar o zgarietura, cu toate ca masina a fost distrusa aproape in totalitate. Prietena acestuia a fost luata in coma de acolo si s-a pus pe picioare dupa aproximativ 80 de zile de ingrijiri medicale. Aceasta va ramane pentru toata viata cu un handicap la ochi, capacitatea de munca fiindu-i diminuata cu 25 la suta.

Adauga un comentariu