Stiri si curiozitati

A fost condusa lumea de mici grupuri de interese?

Publicat: 09 ian. 2015
3

De ce mari personalitati politice, artistice apar in aceasta ipostaza? De la Stalin la Washington, de la Napoleon la Marx, de la Mozart la Simon Bolivar, toti au fost imortalizati avand o mana ascunsa la piept.

Confucius spunea ca semnele si simbolurile conduc lumea si nu cuvintele si legea. Privita de sus curtea Vaticanului are o forma asemanatoare cu gaura unei chei. Mai mult, exista si doua cruci suprapuse care sunt identice cu cele de pe drapelul britanic. La intrarea in Vatican este un alt simbol interesant. Este vorba despre drapelul solar al Vaticanului care seamana izbitor cu drapelul nazist.

Vaticanul a fost creat in 1929, este cel mai mic stat din lume si are 800 de locuitori. Sunt numerosi specialisti care afirma ca Vaticanul are o putere enorma mondiala. Cele mai mari secrete ale lumii sunt ascunse in Biblioteca Vaticanului. Cum a intrat Vaticanul in posesia acestor documente? De ce s-a preferat ca aceste documente sa ajunga la Vatican si nu in alta parte si cine le-a predat Vaticanului?

In 1982, cardinalul Marcinkus era presedintele Bancii Vaticanului. El a fost acuzat de autoritatile italiene ca Banca Ambrosiano a dat faliment pentru ca acest cardinal, in numele Vaticanului a devalizat banca italiana cu 3,5 miliarde de dolari. Cum a reusit Vaticanul sa aiba asemenea avere si care au fost sursele de formare?

Vezi si Cele mai fascinante societati secrete – Rosicrucianii

Un jurnalist care a lucrat 20 de ani la Vatican declara ca Vaticanul colcaie de masoni. El sustine ca in subsolurile de la Vatican, masonii au niste camere circulare, unde se produc ritualuri masonice.
Legatura ascunsa a Vaticanului cu cei mai puternici oameni ai lumii ar putea sa fie un raspuns la intrebarea de mai sus.

Statul italian nu a putut incepe urmarirea penala pentru cardinalul Marcinkus, acesta avand imunitate, dat fiind rangul pe care-l avea la Vatican. Statul italian nu a putut recupera nici macar un dolar din suma uriasa care a falimentat o banca. Presedintele bancii italiene, care era un apropiat al Mafiei, a fost gasit spanzurat. Datorita legaturilor stranse pe care le avea cu Vaticanul, el era numit bancherul lui Dumnezeu. Cazul a fost inchis de catre autoritatile italiene, potrivit efemeride.ro.

Vezi si Influenta societatilor secrete asupra lui Hitler

Agentia Reuters reia acest caz ciudat si da o stire in care spune ca bancherul a fost gasit spanzurat sub un pod din Londra. In buzunar avea 15000 de dolari. S-a spus ca el ar fi fost omorat de Mafia italiana, de un anume Gelli, care facea parte si dintr-o loja masonica. Gelli fusese un apropiat a lui Mussolini si al nazistilor, cu care facuse afaceri uriase. Datorita apropierii lui de serviciile secrete italiene a avut acces la documente secrete cu privire la cei mai importanti oameni ai lumii.

Putea sa inceapa sa-i santajeze sau sa dea publicitatii multe documente care erau catastrofale pentru multi dintre acesti lideri. Scandalul a izbucnit in 1982, dar la Vatican erau rumori cu privire la ce avea sa urmeze, inca din 1978.

Vezi si Cavalerii Cercului de Aur

La inceputul lui septembrie 1978, Papa Paul I, a constituit o comisie care sa faca lumina in acest caz. Facuse chiar o lista cu persoanele indezirabile, care trebuiau inlaturate de la Vatican. In 29 septembrie, Papa Ioan Paul I este descoperit mort in patul lui. Autoritatile au fost impiedicate sa faca autopsie cadavrului.

Papa Ioan Paul al II-lea stopeaza ancheta declansata de predecesorul sau. Procurorul italian care s-a ocupat de acest caz, precum si jurnalistul italian care s-a incapatanat sa faca investigatii in acest caz, au fost gasiti morti.
Adauga un comentariu